Szövetségi bírósági per indul a kényszeroltás leállítása érdekében

A biden-kormányzat ellen szövetségi bírósági per indul az amerikai hadsereg kényszeroltásának leállítása érdekében.

Szövetségi bírósági per indul a kényszeroltás leállítása érdekében

Az American Frontline Doctors (AFLDS, Amerika frontvonalon dolgozó orvosainak csoportja) azt állítja, hogy nem teljesültek azok a szigorú jogi tesztkövetelmények, amelyek alapján a nagyrészt fiatal, egészséges amerikaiaknak a csak sürgősségi felhasználási engedéllyel (Emergency Use Authorization, EUA) rendelkező szérumokat tartalmazó vakcinák beadását teszik kötelezővé.

DENVER (Colorado Állam) – Az American Frontline Doctors az Egyesült Államok fegyveres erőinek több mint 1,8 millió tagját próbálja megvédeni attól, hogy megfosszák őket a tájékozott beleegyezéshez való törvényes joguktól, ezért pert indított az Amerikai Védelmi Minisztérium ellen a COVID-19 vakcinára kötelezővé tételének leállítása érdekében. A megállapító nyilatkozati ítéletre irányuló keresetet az AFLDS-szel együttműködő ügyvédek egy csoportja nyújtotta be két megnevezett felperes nevében, akik azt állítják, hogy a Biden-kormányzat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (Food and Drug Administration, FDA) által nem teljes mértékben jóváhagyott vakcina kötelezővé tételével alapjaiban sérti a 10 USC § 1107 szerinti jogaikat.

A felperesek ügyvédei a coloradói Szövetségi Kerületi Bíróságon nyújtották be keresetüket, amelyben a Védelmi Minisztériumot és az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumát nevezték meg a kereset alpereseként.

“A törvény egyértelmű ebben a témában.  Csak szigorú előfeltételek teljesítése után, egyedül az Egyesült Államok elnöke mondhat le a törvény szerinti tájékozott beleegyezés követelményeiről, és azt is csak nagyon korlátozott és meghatározott esetekben, amikor például egy konkrét küldetés megköveteli és a beleegyezés egyébként nem szerezhető be” – mondta Todd Callender, aki vezető jogtanácsosként jár el.

Jelenleg semmilyen katonai vagy nemzetbiztonsági körülmény nem teszi lehetővé a katonai erők általános kötelezését. Az American Frontline Doctors megjegyzi, hogy a COVID-19 halálozási aránya a katonaság túlnyomó többségét alkotó korcsoportok esetében rendkívül alacsony.

“Mind a témára vonatkozó orvostudományos, mind a jogi tanulmányokból és elemzésekből jól dokumentált, elsődleges következtetések vonhatók le” – állítja Dale Saran, szintén veterán katonai ügyvéd, aki hasonló ügyben már sikerrel járt. “Törvénytelen kihagyni lépéseket egy hosszadalmas és kötelező folyamatból, amelyet az elnöknek kell elvégeznie, mielőtt megfosztja ezeket az egyéneket a beleegyezéshez való joguktól”.

Saran szerint a kormányzat rendelete teljes mértékben figyelmen kívül hagyja egyrészt az egyéb, biztonságos és az FDA által jóváhagyott megelőző terápiát, mint például a katonák számára egyébként engedélyezett Ivermectin használatát, másrészt a természetes immunitást is, amely alapján a kötelező oltásokat illetően az idevonatkozó katonai szabályzat több mint egy évszázada kifejezett mentességet garantál (lásd AR 40-562).

“Ők azok a bátor emberek, akikre nemzetünk számít, hogy megvédjenek bennünket. Ezért kötelességünk kiállni a jogaik mellett. Az America’s Frontline Doctors hálás azoknak a bátor felpereseknek, akik névtelenségüket és potenciálisan karrierjüket is feláldozták azért, hogy kiálljanak a katonaság minden ágában szolgáló társaikért” – nyilatkozta Michael Hamilton, az AFLDS jogi igazgatója.  Az AFLDS a katonai felperesek és felperesi csoportok jogainak képviseletét költségmentesen végzi.

Harmati Enikő
Forrás: America’s Frontline Doctors

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.