Annál sikeresebb egy vállalat, minél inkább összpontosít a társadalmi felelősségvállalásra – állítja egy friss jelentés. A Fenntarthatósági és Kiválósági Központ szakemberei nyolc területen közel 500 európai vállalatot átvilágítva jutottak a következtetésre.

„Egy cég fenntartható növekedésének egyik fontos tényezője a társadalmi felelősségvállalás. Mi már évek óta odafigyelünk az alkalmazottakra, a helyi közösségre és a környezetre” – mondta legnagyobb balkáni alagutat és autópályaszakaszokat is üzemeltet görög cég, az Aegean igazgatója, Dimitrisz Gatsonisz.

Nem csak a görög autópályaüzemeltető, hanem az athéni Nemzeti Bank is figyel a társadalmi felelősségvállalásra. Például azzal, hogy kórházakat támogat.

„Az egyik intézményben 23 műtőt építtettünk, ami 40 százalékkal csökkentette a várólistát. Évente csaknem 30 millió eurót költünk a programra. Egy tanulmány szerint minden ilyen célra elköltött euró ötszörösen térül meg a közösségnek” – mondta Ioanna Sapoutzi, a görög jegybank vállalati felelősségvállalásért felelős vezetője.

Mind az autópályacég, mint a jegybank sok kritikát kap a fogyasztóktól, amin így is próbálnak enyhíteni.

„A fenntartható növekedés elvét valló vállalatok pénzügyileg sikeresebbek. Az egyik erősíti a másikat. Így mindenki jól jár: a társadalom, a környezet, az alkalmazottak és maguk a cégek is” – mondta a felmérést végző központ, a CSE elnöke, Nikosz Avlonasz.

A társadalmi felelősségvállalás része a szociális érzékenység, a környezettudatosság, az etikus magatartás és az átláthatóság is.

Forrás: Euronews

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

3 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago