Évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására

Bill Gates évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására.

Bill Gates a CBS 60 Minutes című műsorának adott interjújában elárulta, hogy évente 7 millió dollárt (2,8 milliárd Forintnak megfelelő összeget) költ saját hatalmas karbonlábnyomának ellensúlyozására.

Bill Gates évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására

A technológiai milliárdost és Microsoft-mogult az éghajlatváltozással kapcsolatos üzenetéről kérdezték, és arról, hogy személyesen mit tesz saját széndioxid-kibocsátásának mérséklése érdekében.

Életmódját tekintve jogos a kérdés.

Anderson Cooper kérdezte interjúalanyát Bill Gatest: “Ön a megfelelő hírvivő ebben a kérdésben, mert sokat repül magánrepülővel, és maga is sok üvegházhatású gázt termel?”.

Gates így válaszolt: “Igen, valószínűleg nekem van az egyik legnagyobb üvegházhatású-gázlábnyomom a bolygón, csak a magánrepüléseim óriási.”

“Most elég sokat költök arra, hogy növényekből készült repülőgép-üzemanyagot vásároljak. Tudja, elektromos autóra váltottam, napelemeket használok, nagyon magas áron fizetek egy cégnek, hogy egy kis szén-dioxidot kivonjon a levegőből és a föld alá tegye, így ellensúlyozom a személyes kibocsátásomat.”

Folytatta: “Szóval, ez tonnánként 400 dollárba (160 ezer Forint) kerül, ez körülbelül 7 millió dollár.”

Gates-t ezután megkérdezték: “Tehát évente 7 millió dollárt fizetsz azért, hogy ellensúlyozd a széndioxid-kibocsátásodat?”

Erre ő így válaszolt: “Igen.”

Ez elég sok pénz, ha valaki a kibocsátásai kompenzálására költ, de Gatesnek van rá pénze, és arra akar bátorítani másokat is, akik megengedhetik maguknak, hogy ugyanezt tegyék.

Hát nem lenne szép?

Bill Gates évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására

A 60 percig tartó interjú során Gates azt is elmondta, hogy szerinte lehetséges megakadályozni a klímakatasztrófát.

Szerinte azonban áttörésre van szükség a tudomány és a technológia terén, valamint példátlan mértékű globális részvételre, ha esélyt akarunk adni.

Cooper megkérdezte: “Ön szerint ez a legnehezebb kihívás, amellyel az emberiség valaha is szembenézett?”

Gates így válaszolt: “Abszolút. A változások, az új ötletek mennyisége. Sokkal nagyobb, mint a világjárvány. És olyan szintű együttműködésre van szükség, amire még nem volt példa.”

Később hozzátette: “Több képzett emberünk van, mint valaha.”

“Van egy generációnk, amelyik beszél erről a témáról. És tudják, részese lehettem a személyi számítógép és az internet csodájának.”

“Szóval igen, elfogultan hiszek abban, hogy az innováció képes lehet ezekre a dolgokra.”

Gates arra is felhasználta a platformot, hogy felszólítsa Joe Biden amerikai elnököt – aki nemrég visszacsinálta Donald Trump munkáját, és újra csatlakozott a párizsi klímaegyezményhez -, hogy vezesse a világot a zöld energia és a zöld gondolkodás terén.

Reméljük, hogy ez is Gates jóslatai közül valóra válik.

Forrás: Tom Wood – LADbible | 2021. február 15.


2022. szeptember 20-ig Biden elnök által aláírt intézkedések:
Bill Gates évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.