Felelős társaságok

Cégét fennállása alatt több mint kétezerszer jelentették fel

1919. okt. 25: Beate Uhse (-Rotermund) német üzletasszony születése (szül. Beate Köstlin, +2001. júl. 16.). 17 évesen lett az első német pilótanő. Első férje a háborúban meghalt.

Mivel a háborús időkben megnövekszik a párok által nem-akart baleset-teherbeesések száma, második férjével fogamzásgátlás felvilágosító kiadványokat és óvszert házhoz szállító kereskedést indított. Cége ma 60 országban működik.

1962-ben Flensburgban hozta létre a házasságihigiénia-szaküzletét, a világ első szexshopját. A fogamzásgátlót, stimulálószert, magazint és fehérneműt árusító céget fennállása alatt több mint kétezerszer jelentették fel erkölcstiprásért. 1975-ben elérte, hogy hatályon kívül helyezték az úgynevezett pornóparagrafust, a büntető törvénykönyv 184. szakaszát. Ez nemcsak a házasságon kívüli nemi életet tiltotta, hanem az erre sarkalló irodalom forgalmazását is.

Az igazság évtizedek múltán helyrebillent: Beate Uhsének a parlament 1989-ben megszavazta a Bundesverdienst kreuz am Bande nevű kitüntetést, többek között a fogamzásgátlás népszerűsítéséért, amivel elérte, hogy a második világháborút követő nyomorúságba a lehető legkevesebb nemkívánt gyerek szülessen. Végül az álszemérmes Flensburg is díszpolgárává avatta őt.

1995-ben erotikamúzeumot alapított Berlinben az állatkerttel átellenben. A világ minden részéből összegyűjtött erotikus témájú szobrok, plasztikák, metszetek és festmények mellé az alapító életútjából is tárlatot rendeztek.

A szex gyanús, a termékenység dicséretes: az ilyen civilizáció állati sorban tartja az embereket (hiszen az állatok nem szexelnek, csak nemzenek), s ezzel jelenleg éppen elpusztítja önmagát.

Ezzel szemben a szex öröm, a termékenység felelősség!

Forrás: BOCS – Hírek

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

3 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago