Civilizáció

A világ éhezésének előnyei?

“Az Egyesült Nemzetek Szervezete törölte webhelyéről ezt a cikket, amely „A világ éhezésének előnyeit” hirdeti, miután az széleskörben megjelent!”

Egyre több bizonyíték merül fel arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete, a Világgazdasági Fórum és az Egészségügyi Világszervezet az élelmiszerhiányt és az ellátási lánc megszakadásait állítja elő annak érdekében, hogy új világrendet, globális kormányt hozzanak létre és elpusztítsák az Egyesült Államokat.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által közzétett 2009-es közlemény, amelyet mostanra eltávolítottak a webhelyéről, az éhséget „a jólét alapjaként” és a világgazdaság megerősítésének eszközeként hirdeti.

Pillanatkép az ENSZ weboldaláról

A fizikai munka kizsákmányolásához fenn kell tartani az éhezést – állítja George Kent, a Hawaii Egyetem politológiai tanszékének professzora. aki az ENSZ 2021. novemberi dokumentumának szerzője.

„Néha úgy beszélünk a világban tapasztalható éhségről, mintha egy csapás lenne, amelyet mindannyian el akarunk törölni, és a pestishez vagy a segélyszállítmányokhoz hasonlítjuk. De ez a naiv nézet megakadályozza, hogy ráébredjünk arra, hogy mi okozza és tartja fenn az éhséget. Az éhség sok ember számára nagy pozitív értékkel bír” – jegyzi meg Kent. „Valójában alapvető fontosságú a világgazdaság működése szempontjából. Az éhezők a legtermékenyebbek, különösen ott, ahol fizikai munkára van szükség.”

„Az éhség veszélye” nélkül az alapvető, rosszul fizetett állások megüresednének, munkaerőhiány alakulna ki, és a globális gazdaság megszűnne létezni – folytatja Kent.

Élelmiszerárak és piaci spekulációk: A globális éhezők viadalának visszatérése

„Mi a fejlett országokban időnként látunk szegény embereket az út szélén, akik „Will Work For Food” feliratú táblákat tartanak fel. Valójában a legtöbb ember élelmezésért dolgozik. Főleg azért, mert az embereknek élelmiszerre van szükségük a túléléshez, azért dolgoznak olyan keményen, hogy saját maguknak állítsanak elő élelmiszert a létfenntartási szinten, vagy azzal, hogy pénzért cserébe eladják szolgáltatásaikat másoknak. Hányan adnák el szolgáltatásainkat, ha nem fenyegetne az éhség?

„Ennél is fontosabb, hányan adnák el ilyen olcsón szolgáltatásainkat, ha nem fenyegetne az éhség? Ha olcsón adjuk el magunkat, másokat gazdagítunk, azokat, akik a gyárak, a gépek és a földek tulajdonosai, és végső soron birtokoljuk a nekik dolgozó embereket. Azok számára, akik az olcsó munkaerő elérhetőségétől függenek, az éhezés a gazdagság alapja.”

Az ENSZ szerint azok a feltételezések, amelyek a szegénységet és az alacsony fizetésű munkákat az éhezésnek tulajdonítják, „hülyeségek”, mivel a tápláléktól megfosztott embereket erősebben ösztönzik a munkára.

„Ki létesített volna hatalmas bioüzemanyag-termelést Brazíliában, ha nem tudta volna, hogy éhezők ezrei vannak elég kétségbeesve ahhoz, hogy elvállalják az általuk kínált szörnyű munkákat?” Kent állítja. „Ki építene bármiféle gyárat, ha nem tudná, hogy sok ember lesz elérhető alacsony fizetéssel?

„Az éhezési szakirodalom nagy része arról beszél, hogy mennyire fontos gondoskodni arról, hogy az emberek jól lakjanak, hogy termelékenyebbek legyenek. Ez nonszensz. Senki sem dolgozik keményebben, mint az éhes emberek. Igen, a jól táplált emberek nagyobb kapacitással rendelkeznek a produktív fizikai aktivitásra, de a jól táplált emberek sokkal kevésbé hajlandóak erre a munkára.”

Az „éhség rabszolgái” „javak” a „kiválóbb embereknek” – mondja Kent:

A Free the Slaves nevű civil szervezet a rabszolgákat olyan emberekként határozza meg, akiknek nem szabad elmenniük a munkahelyükről. Becslések szerint körülbelül 27 millió rabszolga él a világon, beleértve azokat is, akiket szó szerint bezárnak a dolgozószobákba és rabszolgaként tartanak fogva Dél-Ázsiában. Azonban nem tartoznak ide azok az emberek, akiket az éhség rabszolgáinak nevezhetnénk, vagyis azokat, akik szabadon távozhatnak a munkahelyükről, de nincs jobb hova menniük. Lehet, hogy a legtöbb dolgozó az éhség rabszolgája?

Nekünk, akik a társadalmi ranglétra legfelső fokán állunk, az éhezés globális felszámolása katasztrófa lenne. Ha nem lenne éhség a világon, ki szántaná a földeket? Ki szedné be a zöldségeinket? Ki dolgozna a renderelő üzemekben? Ki takarítaná ki a vécéinket? Meg kellene termelnünk az élelmet és kitakarítanunk a WC-t. Nem csoda, hogy a csúcskategóriás emberek nem rohannak az éhségprobléma megoldására. Sokunk számára az éhség nem probléma, hanem érték.

Forrás: GlobalResearch | Alicia Powe 2022. július 8.


rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

1 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago