A világ éhezésének előnyei?

“Az Egyesült Nemzetek Szervezete törölte webhelyéről ezt a cikket, amely „A világ éhezésének előnyeit” hirdeti, miután az széleskörben megjelent!”

A világ éhezésének előnyei?

Egyre több bizonyíték merül fel arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete, a Világgazdasági Fórum és az Egészségügyi Világszervezet az élelmiszerhiányt és az ellátási lánc megszakadásait állítja elő annak érdekében, hogy új világrendet, globális kormányt hozzanak létre és elpusztítsák az Egyesült Államokat.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által közzétett 2009-es közlemény, amelyet mostanra eltávolítottak a webhelyéről, az éhséget „a jólét alapjaként” és a világgazdaság megerősítésének eszközeként hirdeti.

A világ éhezésének előnyei?

Pillanatkép az ENSZ weboldaláról

A fizikai munka kizsákmányolásához fenn kell tartani az éhezést – állítja George Kent, a Hawaii Egyetem politológiai tanszékének professzora. aki az ENSZ 2021. novemberi dokumentumának szerzője.

„Néha úgy beszélünk a világban tapasztalható éhségről, mintha egy csapás lenne, amelyet mindannyian el akarunk törölni, és a pestishez vagy a segélyszállítmányokhoz hasonlítjuk. De ez a naiv nézet megakadályozza, hogy ráébredjünk arra, hogy mi okozza és tartja fenn az éhséget. Az éhség sok ember számára nagy pozitív értékkel bír” – jegyzi meg Kent. „Valójában alapvető fontosságú a világgazdaság működése szempontjából. Az éhezők a legtermékenyebbek, különösen ott, ahol fizikai munkára van szükség.”

„Az éhség veszélye” nélkül az alapvető, rosszul fizetett állások megüresednének, munkaerőhiány alakulna ki, és a globális gazdaság megszűnne létezni – folytatja Kent.

Élelmiszerárak és piaci spekulációk: A globális éhezők viadalának visszatérése

„Mi a fejlett országokban időnként látunk szegény embereket az út szélén, akik „Will Work For Food” feliratú táblákat tartanak fel. Valójában a legtöbb ember élelmezésért dolgozik. Főleg azért, mert az embereknek élelmiszerre van szükségük a túléléshez, azért dolgoznak olyan keményen, hogy saját maguknak állítsanak elő élelmiszert a létfenntartási szinten, vagy azzal, hogy pénzért cserébe eladják szolgáltatásaikat másoknak. Hányan adnák el szolgáltatásainkat, ha nem fenyegetne az éhség?

„Ennél is fontosabb, hányan adnák el ilyen olcsón szolgáltatásainkat, ha nem fenyegetne az éhség? Ha olcsón adjuk el magunkat, másokat gazdagítunk, azokat, akik a gyárak, a gépek és a földek tulajdonosai, és végső soron birtokoljuk a nekik dolgozó embereket. Azok számára, akik az olcsó munkaerő elérhetőségétől függenek, az éhezés a gazdagság alapja.”

Az ENSZ szerint azok a feltételezések, amelyek a szegénységet és az alacsony fizetésű munkákat az éhezésnek tulajdonítják, „hülyeségek”, mivel a tápláléktól megfosztott embereket erősebben ösztönzik a munkára.

„Ki létesített volna hatalmas bioüzemanyag-termelést Brazíliában, ha nem tudta volna, hogy éhezők ezrei vannak elég kétségbeesve ahhoz, hogy elvállalják az általuk kínált szörnyű munkákat?” Kent állítja. „Ki építene bármiféle gyárat, ha nem tudná, hogy sok ember lesz elérhető alacsony fizetéssel?

„Az éhezési szakirodalom nagy része arról beszél, hogy mennyire fontos gondoskodni arról, hogy az emberek jól lakjanak, hogy termelékenyebbek legyenek. Ez nonszensz. Senki sem dolgozik keményebben, mint az éhes emberek. Igen, a jól táplált emberek nagyobb kapacitással rendelkeznek a produktív fizikai aktivitásra, de a jól táplált emberek sokkal kevésbé hajlandóak erre a munkára.”

Az „éhség rabszolgái” „javak” a „kiválóbb embereknek” – mondja Kent:

A Free the Slaves nevű civil szervezet a rabszolgákat olyan emberekként határozza meg, akiknek nem szabad elmenniük a munkahelyükről. Becslések szerint körülbelül 27 millió rabszolga él a világon, beleértve azokat is, akiket szó szerint bezárnak a dolgozószobákba és rabszolgaként tartanak fogva Dél-Ázsiában. Azonban nem tartoznak ide azok az emberek, akiket az éhség rabszolgáinak nevezhetnénk, vagyis azokat, akik szabadon távozhatnak a munkahelyükről, de nincs jobb hova menniük. Lehet, hogy a legtöbb dolgozó az éhség rabszolgája?

Nekünk, akik a társadalmi ranglétra legfelső fokán állunk, az éhezés globális felszámolása katasztrófa lenne. Ha nem lenne éhség a világon, ki szántaná a földeket? Ki szedné be a zöldségeinket? Ki dolgozna a renderelő üzemekben? Ki takarítaná ki a vécéinket? Meg kellene termelnünk az élelmet és kitakarítanunk a WC-t. Nem csoda, hogy a csúcskategóriás emberek nem rohannak az éhségprobléma megoldására. Sokunk számára az éhség nem probléma, hanem érték.

Forrás: GlobalResearch | Alicia Powe 2022. július 8.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.