Civilizáció

David Attenborough – Már csak a globális akarat kell hozzá

Sir David Attenborough azt mondta a Hetek Csoportja vezetőinek, hogy már rendelkezünk a készségekkel az éghajlatváltozás kezeléséhez, de szükségünk van a “globális akaratra”.

 

A 95 éves környezetvédő a világ vezető demokráciáinak vezetői előtt elmondta, hogy az éghajlatváltozás kezelése ma már legalább annyira politikai kihívás, mint amennyire tudományos.

“Részletesen tudjuk, hogy mi történik a bolygónkkal, és sok mindent tudunk, amit ebben az évtizedben meg kell tennünk” – mondta egy előre felvett videóbeszédben.

“Az éghajlatváltozás kezelése ma már ugyanolyan politikai és kommunikációs kihívás, mint amennyire tudományos vagy technológiai. Megvannak a képességeink ahhoz, hogy időben foglalkozzunk vele, már csak a globális akarat kell hozzá.”

A vezetők utolsó tárgyalási napján Sir David felszólította őket, hogy sürgős lépéseket tegyenek az ember okozta környezeti katasztrófa elkerülése érdekében.

A nyilatkozatra azután került sor, hogy különböző klímavédelmi csoportok a hétvégén Cornwall-szerte tüntetéseket szerveztek, hogy a G7 vezetőit környezetvédelmi kérdésekben lobbizzák.

Forrás: Cornwall, UK – YouTube.com/EU27

 

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

3 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago