Fenntartható fejlődés

Davosi csúcstalálkozó orosz részvétel nékül

A mesterlövészektől kezdve a betonakadályokig minden a helyén van a Davosi helyszíneken, hogy ne érhesse meglepetés a Világgazdasági Fórum magas rangú résztvevőit.

 

A svájci városban újra az ilyenkor szokásos biztonsági intézkedések vannak érvényben. Tavaly nem volt rájuk szükség, mert a világjárvány miatt online tartották a csúcsot, idén azonban a résztvevőkkel együtt a tüntetők is visszatértek.

Közülük néhányan abban reménykednek, hogy a világ vezetői hajlandóak lesznek határozott lépéseket tenni a szegénység és a klímaválság ügyében.

“Sok minden változott már, de igazán nagy döntések még nem születtek, pedig nagy lépésekre van szükség, hogy kezelni tudjuk az éghajlatváltozást” – mondta egyikük. Szerinte van változás a közgondolkodásban, az emberek egyre többet beszélnek a problémákról és egyre fontosabbnak tartják azok megoldását.

Évtizedek óta most először Oroszország nem vehet részt a davosi világgazdasági fórumon. Az orosz házban, amely máskor üzleti találkozók helyszínéül szolgált, idén az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökről láthatóak fotók.

Forrás: Euronews


rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

4 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

1 hónap ago