Civilizáció

Föld Napja 2020 – frissített

A Föld Napja 2020 témája az éghajlatváltozás. Az éghajlatváltozással kapcsolatos hatalmas kihívás – és ugyanakkor óriási lehetőségek is meghatározták a kérdést az 50. évforduló legfontosabb témájaként.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata:

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Az éghajlatváltozás és annak hajtómotorja jelenti a legnagyobb kihívást az emberiség és az életfenntartó rendszerek jövője számára, amelyek életképessé teszik világunkat.

1970. április 22-én 20 millió amerikai – az akkori amerikai lakosság 10% -a – kiment az utcára, a főiskolai egyetemekről és a városok százaiból, hogy tiltakozzanak a környezeti tudatlanság mellett, és új utat követeljenek bolygónk számára.

Az 1970-es első Föld Nap cselekvési hullámot indított, ideértve a mérföldkőnek számító környezetvédelmi törvények elfogadását az Egyesült Államokban. A tiszta levegőről, a tiszta vízről és a veszélyeztetett fajokról szóló törvényeket 1970-ben az első Föld Napjára válaszul hozták létre, valamint a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) létrehozását is. Sok ország hamarosan hasonló törvényeket fogadott el.

A Föld Napja azóta is jelentős nemzetközi jelentőséggel bír: 2016-ban az Egyesült Nemzetek Szervezete a Föld Napját választotta az éghajlatváltozásról szóló történelmi Párizsi Megállapodás hatálybalépésének napjaként.

A világnak szüksége van rád – és tettedre – a Föld Napja 2020-ra.

Annyit tehetünk, hogy megvédjük és helyreállítjuk a bolygónkat, attól kezdve, hogy bárki csatlakozik a takarításhoz vagy valamelyik éghajlati sztrájkhoz részt vesz a világ legnagyobb polgári tudományos kezdeményezésében. Bárki csinálhat ezzel kapcsolatos rendezvényt a saját közösségében!

Az itt található térképen megtalálhatja az országában található rendezvényeket, illetve regisztrálhat továbbiakat:

Fontosak azok a programok – és nem csak a Föld Napján – ahol megismerheti bárki, hogy mi a valódi hajtómotorja a klímaváltozásnak, és általában az összes környezeti problémáinknak. Hihetetlennek tűnhet, de egy dologra vezethető vissza az ismert környezeti problémáink sokasága, amit sajnos a jelenlegi társadalmak, annak vezetői elutasítanak, vagy csak egyszerűen nem akarják tudomásul venni. Ez a magatartás ignorálja az összes ismert, és csinált klímavédelmi tett hatásait úgy, hogy közben a többség nem is sejti a lehetséges megoldást a végső katasztrófa elkerülésére.

Kérlek tanulj, tanulj és használd ki az információ szerzésre a lehetőségeket, amíg megteheted. A tudás birtokában képes leszel a valódi válaszra, és valóban meg tudod változtatni jó irányba a világot, akár csak a célravezető programok támogatásával.

Rampasek, László A.


Csatlakozz Te is a népességrobbanás és az ökológiai válságról szóló videóvetítéshez és párbeszédhez a Föld Napja alkalmából!

Négy izgalmas videó vetítésével fogjuk fölvezetni, valamint a chatben boncolgatni a népességrobbanás, az ökológiai válság, és a klímaválság kapcsolatát.

13:00-14:00 Népességrobbanás és karbonsemlegesség
Házigazda: Rampasek László
Csatlakozás: https://zoom.us/j/96037654447

14:00-15:00 Népességrobbanás és ökológiai válság I.
Házigazda: Simonyi Gyula
Csatlakozás: https://zoom.us/j/94254720893

15:00-16:00 Népességrobbanás és ökológiai válság II.
Csatlakozás: https://zoom.us/j/99056839928

16:00-17:00 Népességrobbanás és ökológiai válság III.
Csatlakozás: https://zoom.us/j/92864405430

Vetítésre kerülő videók:
– Hány ember élhet a Földön? – David Attenborough filmje a népesedésről
– Utazás a Föld Bolygóra – Lester Brown
– Hogyan tette Óvszer Úr jobb hellyé Thaiföldet (TED előadás)
– Menekültügy, világszegénység: Segit a tobb bevándorló befogadása?

Várunk minden kedves érdeklődőt Tegyük együtt jobbá a világot!

 

 

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

6 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

1 hónap ago