Föld Napja 2020 – frissített

A Föld Napja 2020 témája az éghajlatváltozás. Az éghajlatváltozással kapcsolatos hatalmas kihívás – és ugyanakkor óriási lehetőségek is meghatározták a kérdést az 50. évforduló legfontosabb témájaként.

Föld Napja 2020 | ClimeNews - Hírportál

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata:

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Az éghajlatváltozás és annak hajtómotorja jelenti a legnagyobb kihívást az emberiség és az életfenntartó rendszerek jövője számára, amelyek életképessé teszik világunkat.

1970. április 22-én 20 millió amerikai – az akkori amerikai lakosság 10% -a – kiment az utcára, a főiskolai egyetemekről és a városok százaiból, hogy tiltakozzanak a környezeti tudatlanság mellett, és új utat követeljenek bolygónk számára.

Az 1970-es első Föld Nap cselekvési hullámot indított, ideértve a mérföldkőnek számító környezetvédelmi törvények elfogadását az Egyesült Államokban. A tiszta levegőről, a tiszta vízről és a veszélyeztetett fajokról szóló törvényeket 1970-ben az első Föld Napjára válaszul hozták létre, valamint a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) létrehozását is. Sok ország hamarosan hasonló törvényeket fogadott el.

A Föld Napja azóta is jelentős nemzetközi jelentőséggel bír: 2016-ban az Egyesült Nemzetek Szervezete a Föld Napját választotta az éghajlatváltozásról szóló történelmi Párizsi Megállapodás hatálybalépésének napjaként.

A világnak szüksége van rád – és tettedre – a Föld Napja 2020-ra.

Annyit tehetünk, hogy megvédjük és helyreállítjuk a bolygónkat, attól kezdve, hogy bárki csatlakozik a takarításhoz vagy valamelyik éghajlati sztrájkhoz részt vesz a világ legnagyobb polgári tudományos kezdeményezésében. Bárki csinálhat ezzel kapcsolatos rendezvényt a saját közösségében!

Az itt található térképen megtalálhatja az országában található rendezvényeket, illetve regisztrálhat továbbiakat:

Föld Napja 2020 | ClimeNews - Hírportál

Fontosak azok a programok – és nem csak a Föld Napján – ahol megismerheti bárki, hogy mi a valódi hajtómotorja a klímaváltozásnak, és általában az összes környezeti problémáinknak. Hihetetlennek tűnhet, de egy dologra vezethető vissza az ismert környezeti problémáink sokasága, amit sajnos a jelenlegi társadalmak, annak vezetői elutasítanak, vagy csak egyszerűen nem akarják tudomásul venni. Ez a magatartás ignorálja az összes ismert, és csinált klímavédelmi tett hatásait úgy, hogy közben a többség nem is sejti a lehetséges megoldást a végső katasztrófa elkerülésére.

Kérlek tanulj, tanulj és használd ki az információ szerzésre a lehetőségeket, amíg megteheted. A tudás birtokában képes leszel a valódi válaszra, és valóban meg tudod változtatni jó irányba a világot, akár csak a célravezető programok támogatásával.

Rampasek, László A.


Csatlakozz Te is a népességrobbanás és az ökológiai válságról szóló videóvetítéshez és párbeszédhez a Föld Napja alkalmából!
https://www.facebook.com/events/706950696715434/

Négy izgalmas videó vetítésével fogjuk fölvezetni, valamint a chatben boncolgatni a népességrobbanás, az ökológiai válság, és a klímaválság kapcsolatát.

13:00-14:00 Népességrobbanás és karbonsemlegesség
Házigazda: Rampasek László
Csatlakozás: https://zoom.us/j/96037654447

14:00-15:00 Népességrobbanás és ökológiai válság I.
Házigazda: Simonyi Gyula
Csatlakozás: https://zoom.us/j/94254720893

15:00-16:00 Népességrobbanás és ökológiai válság II.
Csatlakozás: https://zoom.us/j/99056839928

16:00-17:00 Népességrobbanás és ökológiai válság III.
Csatlakozás: https://zoom.us/j/92864405430

Vetítésre kerülő videók:
– Hány ember élhet a Földön? – David Attenborough filmje a népesedésről
– Utazás a Föld Bolygóra – Lester Brown
– Hogyan tette Óvszer Úr jobb hellyé Thaiföldet (TED előadás)
– Menekültügy, világszegénység: Segit a tobb bevándorló befogadása?

Várunk minden kedves érdeklődőt Tegyük együtt jobbá a világot!

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.