Szén-dioxid-kibocsátás

358 tonna CO2 kibocsátás hatperces repülése során

Elon Musk rakétája 358 tonna CO2-t bocsátott ki hatperces repülése során.

Elon Musk SpaceX Starship SN15 nevű űrhajója 358 tonna CO2-t bocsátott ki május 5-i első teljes világűrbéli repülése során.

 

Ez a teljes kibocsátási mennyiség ugyanannyi, mint amennyit az Egyesült Királyságban 4,6 millió ember bocsátott ki ugyanebben az időszakban – derül ki az Everyday Astronaut és a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataiból.

Egy ilyen rövid tesztrepülés által okozott kár környezetvédelmi aggályokat vet fel azzal a rakétával kapcsolatban, amelyet a NASA a Holdra való leszálláshoz választott ebben az évtizedben – különösen, hogy ez csak egy prototípus volt.

A végleges konstrukció sokkal rosszabb lesz

A SpaceX SN15 prototípusa, a Starship három Raptor hajtóművet használ (fent látható), szemben a hat hajtóművel, amelyet a rakéta végleges változata használni fog. Ez azt jelenti, hogy nagyjából kétszer olyan környezetszennyező lesz, amikor elkészül.

De ez még nem minden: a Starshipet egy Super Heavy hordozórakétával kell kombinálni, hogy a Föld légköréből kilépve az űrbe – és végül a Holdra – repülhessen. Ez a gyorsítórakéta körülbelül 30 hajtóműből fog állni – tízszer annyi hajtóműből, mint amennyi az SN15 május 5-i tesztrepülését hajtotta.

A Super Heavy hordozórakétával végrehajtott űrrepülés során 2683 tonna CO2-t és 1,7 tonna dinitrogén-oxidot bocsátanak ki.

Ez az üvegházhatású gáz 298-szor károsabb, mint a CO2, ami azt jelenti, hogy egy repülés során a rakéta 3.189,6 tonna CO2e*-t bocsát ki.

* széndioxid-egyenérték, egy olyan mérőszám, amely az összes üvegházhatást okozó kibocsátást CO2-re átszámítja.

Hogyan viszonyul a SpaceX rakétája?

Az 1969-es Apollo-11 küldetés, amely először juttatott embereket a Holdra, összesen nyolc napot vett igénybe, tehát tegyük fel, hogy a Starshipnek is ugyanennyi időbe telik majd a küldetése.

Összehasonlítottuk ezt a nyolcnapos utat a különböző forrásokból származó, nyolcnapos brit kibocsátásokkal, valamint a Boeing 737-es járataival, hogy pontosan megmutassuk, milyen súlyos hatással lesz a Starship az éghajlatra.

A SpaceX űrhajó összehasonlítása az Egyesült Királyság kibocsátási forrásaival

Forrás: The Eco Experts | Josh Jackman


rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

4 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago