Népesség

A magyarok a legjobbak a világon ökológiai fenntarthatóságban!

Nem lenne túlterhelve a Föld, ha mindenki úgy élne (fogyasztana és népesedne) mint a magyarok (1961 óta, amióta vannak ökolábnyom adatok)! S a helyzet tovább javulna a zsúfoltság további enyhülésével.

Kétféle klíma, környezeti és természetvédő van. Az egyik nem ért a népesedéshez, ezért reménytelen, és magát és másokat aszketizmussal gyötri. A másik ért a népesedéshez, ezért reményteljes és ha magyar akkor büszke, mert ha mindenki úgy élne, fogyasztana, és népesedne mint a magyarok, akkor nem lenne ökológiai és klímaválság!

– Simonyi Gyula

India: Akkor se lenne még túlterhelve a Föld, ha mindenki úgy élne, mint az indiaiak – csak akkor több mint 9 milliárdnyian lennénk és világnyomor lenne, a magyar szint harmada. Ráadásul a helyzet gyorsan romlana a népességrobbanás miatt.

Nigéria: Ugyanilyen világnyomorban élne az emberiség, ha mindenki úgy élne, mint a nigériaiak – de akkor túl lenne terhelve a Föld, mert már közel 13 milliárdnyian lennénk. Ráadásul a helyzet gyorsan tovább romlana a népességrobbanás miatt.

USA: Csak 5 és fél milliárdan lennénk, mégis szörnyen, 3 és félszeresen túl lenne terhelve a Föld, ha mindenki úgy élne, mint az USA. S a helyzet romlana a népességnövekedés miatt.

Kína: Csak 6 és fél milliárdan lennénk, mégis duplán túl lenne terhelve a Föld, ha mindenki kínai módra élne. Viszont reményt adna, hogy lassan leállna a népességnövekedés.

Indonézia: A magyar szint felén, világszegénységben is túl lenne terhelve a Föld, mert több mint 9 milliárdan lennénk, ha mindenki úgy élne, mint a legnépesebb muzulmán állam, Indonézia. Ráadásul a helyzet gyorsan tovább romlana a népességrobbanás miatt.

Japán: 4 milliárd fővel is másfélszeresen túlterhelné a Földet, ha mindenki úgy élne, mint Japán. Viszont egyre javulna a helyzet a népességcsökkenéssel. (Forrás: http://footprintnetwork.org)

A népesség az ökológiai válság döntő tényezője. Segítsd a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző szegény nők százmillióit! Ezzel egyben klímabaráttá (karbonsemlegessé) teszed a saját életviteledet is! (Hogyan lehet?)

A családtervezés nagyobb jótétemény, több embernek és kevesebb költséggel, mint bármely egyéb technológia, ami az emberiség rendelkezésére áll

– James Grant, UNICEF

Forrás: BOCS BLOG | footprintnetwork.org

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

5 óra ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

6 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago