A magyarok a legjobbak a világon ökológiai fenntarthatóságban!

Nem lenne túlterhelve a Föld, ha mindenki úgy élne (fogyasztana és népesedne) mint a magyarok (1961 óta, amióta vannak ökolábnyom adatok)! S a helyzet tovább javulna a zsúfoltság további enyhülésével.

A magyarok a legjobbak a világon ökológiai fenntarthatóságban! | ClimeNews

Kétféle klíma, környezeti és természetvédő van. Az egyik nem ért a népesedéshez, ezért reménytelen, és magát és másokat aszketizmussal gyötri. A másik ért a népesedéshez, ezért reményteljes és ha magyar akkor büszke, mert ha mindenki úgy élne, fogyasztana, és népesedne mint a magyarok, akkor nem lenne ökológiai és klímaválság!

– Simonyi Gyula

India: Akkor se lenne még túlterhelve a Föld, ha mindenki úgy élne, mint az indiaiak – csak akkor több mint 9 milliárdnyian lennénk és világnyomor lenne, a magyar szint harmada. Ráadásul a helyzet gyorsan romlana a népességrobbanás miatt.

Nigéria: Ugyanilyen világnyomorban élne az emberiség, ha mindenki úgy élne, mint a nigériaiak – de akkor túl lenne terhelve a Föld, mert már közel 13 milliárdnyian lennénk. Ráadásul a helyzet gyorsan tovább romlana a népességrobbanás miatt.

USA: Csak 5 és fél milliárdan lennénk, mégis szörnyen, 3 és félszeresen túl lenne terhelve a Föld, ha mindenki úgy élne, mint az USA. S a helyzet romlana a népességnövekedés miatt.

Kína: Csak 6 és fél milliárdan lennénk, mégis duplán túl lenne terhelve a Föld, ha mindenki kínai módra élne. Viszont reményt adna, hogy lassan leállna a népességnövekedés.

Indonézia: A magyar szint felén, világszegénységben is túl lenne terhelve a Föld, mert több mint 9 milliárdan lennénk, ha mindenki úgy élne, mint a legnépesebb muzulmán állam, Indonézia. Ráadásul a helyzet gyorsan tovább romlana a népességrobbanás miatt.

Japán: 4 milliárd fővel is másfélszeresen túlterhelné a Földet, ha mindenki úgy élne, mint Japán. Viszont egyre javulna a helyzet a népességcsökkenéssel. (Forrás: http://footprintnetwork.org)

A népesség az ökológiai válság döntő tényezője. Segítsd a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző szegény nők százmillióit! Ezzel egyben klímabaráttá (karbonsemlegessé) teszed a saját életviteledet is! (Hogyan lehet?)

A családtervezés nagyobb jótétemény, több embernek és kevesebb költséggel, mint bármely egyéb technológia, ami az emberiség rendelkezésére áll

– James Grant, UNICEF

Forrás: BOCS BLOG | footprintnetwork.org

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.