Civilizáció

A migráció terhe alatt összeroppanó Olaszországban

A migráció terhe alatt éppen most összeroppanó Olaszországban működik egy Defend Europe nevű civil szervezet, amelynek tagjai változtatni szeretnének a helyzeten, valamint véget akarnak vetni az illegális bevándorlásnak, az embercsempészetnek és jelenlétükkel folyamatos kontroll alatt szeretnék tartani a Földközi-tengert.

A szervezet vezetőjével Martin Sellnerrel a kanadai Laure Southern készített egy ütős interjút, amely most magyar felirattal is megtekinthető.

A Defend Europe nevű szervezet nemrég alakult, de máris rengeteg támadásnak vannak kitéve, ami érthető, hiszen éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy feltérképezzék az embercsempészek tevékenységét és hálózatát, valamint, hogy informálják a líbiai hatóságokat az NGO-k kártékony tevékenységéről.



Nagy szerepük van a közvélemény hiteles tájékoztatásában, mert megtudhatjuk végre, hogy mi zajlik abban a térségben valójában. Annak hatására, hogy a fiataloknak elfogyott a türelmük vagy valami más miatt, a mai hírekben már az is napvilágra került, hogy az olasz kormány kezd reagálni és két hadihajót küld tűzparanccsal a térségbe.

Az összefüggés a két ügy között annyi, hogy a civil társadalom óriási nyomást tud gyakorolni a kormányra a migráció és a klímamegbolondulás visszaszorításával kapcsolatban azzal, hogy példát és irányt mutat azoknak az erőknek akiket a hatalom megtartása vagy éppen megszerzése nagyon leköt.

A klímamegbolondulás és a karbonkibocsátás elleni leghatékonyabb módszerrel küzd, dolgozik évtizedek óta Magyarországon a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány azzal, hogy az őket támogatók is példát mutatnak másoknak. Egyre nagyobb figyelem összpontosul erre a témára hiszen az idei nyáron most már második, minden rekordot döntögető hőhullámot mindannyian érezzük. Bízom benne, hogy az olvasóink közül is sokan felismerik a zöldek kínálta hiábavalóságokat és lépnek a helyes irányba, támogatják a leghatékonyabb módszereket, karbonsemlegesítik magukat, vagy cégüket, weboldalukat illetve támogatják a BOCS munkáját.

Rampasek László
Források: Pestisrácok, Defend Europe

 

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

20 óra ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

7 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago