Akit korábban Attenborough dokumentumfilmjei inspiráltak

Greta Thunberg és David Attenborough köszönetet mondtak egymásnak az éghajlati aktivizmusukért.

Attenborough azt mondja, hogy Greta ébresztette rá a világot a klímaváltozásra. Méltatta, hogy Ő számos olyan dolgot el tudott érni, amit ők, akik 20 éve dolgoztak ezen a területen, nem tudtak elérni. Gretát pedig fiatalabb korábban Attenborough dokumentumfilmjei inspirálták arra, hogy tenni akarjon a bolygóért.

Másfél évvel ezelőtt Svédországon kívül senki nem ismerte Greta Thunberg nevét. Greta, akkor még csak egy iskolás volt, hatalmas ambícióval a bolygó megmentésére az ökológiai válságtól. Az Ő döntése volt, hogy kihagyja az iskolát péntekenként egy táblával maga mellett, ezzel felhívja a politikusok figyelmét a klímaválságra, ez pár hónap leforgása alatt világméretű klímamozgalommá bontakozott ki.

Az év során Greta Thunberg elnyerte az alternatív Nobel-békedíjat, majd megkapta a TIME magazin rangos elismerését, az év emberének választotta. Most készül róla egy dokumentum film, ami 2020-ban fog megjelenni.

Az amerikai streamingszolgáltató, a Hulu által későbbiekben terjesztett Greta elnevezésű sorozat a tinédzser lány útját fogja követni svéd otthonától, az Atlanti-óceánon át, egészen az Észak-Amerikába tett hosszú látogatásáig. A Greta mögött álló csapat felvette az iskolai sztrájkokat, beszédeit és az első találkozásokat azokkal akik nem értenek egyet vele.

Akit korábban Attenborough dokumentumfilmjei inspiráltak | ClimeNews

A dokumentumfilm-sorozatot, amit a B Reel Films készít és Nathan Grossman írja és rendezi, már nagyon várják főleg a fiatalok. Ez az igaz története, és a stúdió részéről “megtiszteltetés számukra, hogy elmondhatják vele együtt”.

2019 év végén mi aggasztja ezt a lányt? Ami engem is, hogy nem történik semmi érdemleges. Valódi tettekre van szükség.

Rampasek László
Forrás: Guardian | Carbon Brief

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.