Fenntartható fejlődés

A napenergia hasznosítás forradalma

A napaenergia hasznosítás forradalma zajlik az egész világon és nem csak Afrikába. Nem véletlenül. Hiszen a fotonok eljutnak mindenhová, nem kell nekik hálózatot kialakítani.

Jómagam úgy is el tudom képzelni az életemet, hogy első körben az otthoni energiatakarékos eszközeim töltését napenergiával biztosítom egy arra alkalmas eszközzel. Mobiltelefon, nootebook, és az otthont varázsló LED világítás egy részét kint és bent is.
Ez a lehetőség szerintem mindannyiunkat lázba kéne hozzon. Sok már a vállalkozás, amelyek az elmúlt 10 év alatt közelebb hozták a megoldást. Felismert tény, hogy ott, fenn az égen van egy nagy nukleáris reaktor, és itt elégségesen meg vagyunk áldva napenergiával. Ez az égből, a Naptól jön. Eljött tehát a lehetősége, hogy a háztartások szintjén megoldjuk a napenergia – a vezeték nélküli áram – egy részének átalakítását. Véleményem szerint nagyon jó piac a napenergia minél sokrétűbb hasznosítása, a klímaváltozásra gyakorolt gyógyító hatásáról nem is beszélve. A decentralizált villamosenergia biztosítása a jövő egyik legnagyobb piaca lehet. Az alábbi videó is tanulságos az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz. Minden háztartás büszke előállítója és felhasználója is egyben az energiának. Mint minden ez is fejben dől el, és nagyon fontos lépés a minőségi civilizáció eléréséhez.

Rampasek, László A.


rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

4 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago