A napenergia hasznosítás forradalma

A napaenergia hasznosítás forradalma zajlik az egész világon és nem csak Afrikába. Nem véletlenül. Hiszen a fotonok eljutnak mindenhová, nem kell nekik hálózatot kialakítani.

A napenergia hasznosítás forradalma - ClimeNews - Hírportál

Jómagam úgy is el tudom képzelni az életemet, hogy első körben az otthoni energiatakarékos eszközeim töltését napenergiával biztosítom egy arra alkalmas eszközzel. Mobiltelefon, nootebook, és az otthont varázsló LED világítás egy részét kint és bent is.
Ez a lehetőség szerintem mindannyiunkat lázba kéne hozzon. Sok már a vállalkozás, amelyek az elmúlt 10 év alatt közelebb hozták a megoldást. Felismert tény, hogy ott, fenn az égen van egy nagy nukleáris reaktor, és itt elégségesen meg vagyunk áldva napenergiával. Ez az égből, a Naptól jön. Eljött tehát a lehetősége, hogy a háztartások szintjén megoldjuk a napenergia – a vezeték nélküli áram – egy részének átalakítását. Véleményem szerint nagyon jó piac a napenergia minél sokrétűbb hasznosítása, a klímaváltozásra gyakorolt gyógyító hatásáról nem is beszélve. A decentralizált villamosenergia biztosítása a jövő egyik legnagyobb piaca lehet. Az alábbi videó is tanulságos az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz. Minden háztartás büszke előállítója és felhasználója is egyben az energiának. Mint minden ez is fejben dől el, és nagyon fontos lépés a minőségi civilizáció eléréséhez.Rampasek László