Civilizáció

Addig nem állunk meg, amíg nem végeztünk! – Greta Thunberg

Nathan Grossman igazgatója a kezdetektől fogva elkísérte Greta Thunberget, és most egy utazásra visz téged az I AM GRETA című dokumentumfilmben, az első szóló akciójától, a klímasemleges vitorlázó kirándulásáig, 2019. őszén New Yorkban az ENSZ klímacsúcsára.

GRETA VAGYOK – október 16-tól a mozikban!

Alexander Conradt – GRETA VAGYOK – egy film bejárja a világot.

Egy kérdés rögtön az elején: hányan hallgatnak a GRETA névre? 100 000? 1 millió? 10 millió vagy több?
Nem tudom. Hogy is tehetném?
Ha valaki ma Grétáról kérdezne, nem gondolok a milliókra. Nekem csak ez az egy GRETA van! GRETA THUNBERG Svédországból.

A nevét az egész világon ismerik. Öregek és fiatalok között, támogatók között – és a ′′ többiek ′′ között.
Az arca, a fonatai, a történelme és a küzdelmei minden kontinensen ismertek, Európától Amerikáig és Afrikáig. És persze a saját festésű karton tábla, ami nem messze egy nap megkapja a megérdemelt helyét egy múzeumban.

Mindannyian ismerjük ennek a svéd lánynak a hihetetlen történetét. Könyvekben, dokumentumfilmekben és folyóiratokban is elmondják. A világ leghatalmasabb államfői tiszteletüket teszik a lány előtt. Az ENSZ előtt határozottan beszélt – könnyezve. És nem akarok a végtelen nyereményekről beszélni, amit kapott.
Beszélj. Beszélj. És polarizál. Leginkább az Amerikába vezető bátor klímavándorlása óta – a házmagas hullámokkal teli viharokban – egy nagyon különleges faj célpontja volt: a világszerte létező elkerülhetetlen bolondoké.

Mi a GRETA kísérteties üzenete?
Mi emberek, a Földet súlyosan betegpácienssé tettük. Föld, levegő és víz haláláért mi vagyunk a hibásak. Mi vagyunk az átkozottak és feláldozzuk gyermekeink jövőjét. Mindent kiirtunk, mintha nem lenne holnap: az állatokat, a növényeket.
A kapzsiság, a fogyasztás és a jólét oltárán mi – igen – lemészároljuk az életet.
És a GRETA mondott valamit, amitől mindenki igazi sokkot kapott:

NEM HAGYOM, HOGY EZ TÖRTÉNJEN!

Ezt hívták káprázatosan zavartnak. És kiöntöttek, ahol csak tudtak, undorító dolgokat egy akkor még 16 éves lányra. Megkímélem magam attól, hogy megismételjem ezt a pöcegödröt. Mindenki tudja mire gondolok.
Nem csak azt! Bebizonyították, hogy egyik vagy másik ember vissza tud fordulni az evolúcióban.
Példák: klímaváltozás – mind hazugság. Gretát titkos erők manipulálják. Ő csak a pénzre vágyik. A szülei képezték ki. Összeesküvések mindenhol.
Természetesen Bill Gates áll mögötte. Persze, hogy mindannyian zombik leszünk – beültetett csipszekkel. És mindezek tetejébe: a Föld lapos, és az idegenek már régóta köztünk vannak.
Elég ebből – különben rosszul leszek.
Akár égnek a világ erdei, akár az elsivatagosodás, a tengerszint emelkedés, a gleccserek fogyása, a folyók patakokká válása, az emberek elvándorlása otthonaikból a klímaváltozás miatt, vagy az állatok szomjan halása a szavannákban – van magyarázatuk a hülyeség határán: MINDEN HAMIS!

De aztán történt valami, amire kevesen számítottak: a Péntekek a Jövőért (FFF) Földünk történetének első globális mozgalma lett.
Most már a Fehér Ház komikusa sem tudott mit kezdeni vele. Milliók, igen milliók hallották ennek a svéd lánynak a felébresztő szavait, amely úgy vágta át önelégültségünket, mint a vídia.
GRETA küzdelme nem engedte, hogy visszafelé menjünk. Az emberiség úgy ébredt, mintha sokkot kapott volna a szokásos destruktív hülyeségétől. GRETA Thunberg néhány hét alatt lépett a világtörténelem színpadára – és reflektorfénybe került.
Erről mesél nekünk a film. Óráról órára elkísérte őt egy kamerás csapat. Nem, nem a filmes csapat mondja el ennek a nem mindennapi lánynak a történetét. A film elmondja önmagát.
Ezek igazán vizuálisan lenyűgöző felvételek. Elérik a legbelső lényünket, a lelkünket. Félelem és kétségbeesés tanúi leszünk, szinte hihetetlen bátorság, emberfeletti elkötelezettség és szinte hihetetlen meggyőző erő.
Greta harca a jövőért, minden teremtmény túléléséért, még soha nem volt látható a Földünkön. Egy igazán epochális esemény.
Ennek az eseménynek most tanúi lehetünk – a „GRETA VAGYOK” című lenyűgöző filmben. Egy film minden fiatalnak és idősnek, családnak, barátnak, rokonnak. EGY FILM AZ EMBERISÉGNEK.

Egy kislány elvetette a magokat. Most már mindannyian együtt kell előkészíteni a terepet. És a gyermekeink egy nap behozzák a termést.
GRETA-nak szüksége van ránk. A gyermekeinknek szükségük van ránk. A természetnek szüksége van ránk. A MI CSODÁLATOS FÖLDÜNKNEK MINDEN DIVERZITÁSÁNAK szüksége van ránk.
Olyan sürgősen, mint még soha. Nem valamikor, majd holnap. Most mielőtt túl késő lenne.

A film egy különleges gyermek hihetetlen történetét meséli el, amelyet a mennyország küldött nekünk. Csináljuk a GRETA ébresztőhívását. Kövessük. Lázadjunk fel. Zárjunk be dolgokat, hogy megmentsük földünket. És Ő is készen áll a harcra…
MIELŐTT TÚL KÉSŐ!
Mit mondtam az elején? Egy film körbejárja a világot.
Nem! Egy film megváltoztatja a világot – jobbra. Hagyja, hogy a képek megragadjanak minket. Engedjük, hogy a film eljusson a szívünkhöz.
Sétáljunk együtt a kis / nagy GRETA Thunberg útján.
Segítsünk mindannyian földünk megmentésében és megőrzésében.
EZ MINDENRŐL SZÓL.

Rainer Gaufer

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

4 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago