Több ezer ember a budapesti klímatüntetésen (frissítve)

Talán a két oroszlán megmutatja, hogy ezek a felvilágosult fiatalok mennyire elszántak! | Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Több ezer ember vett részt a budapesti klímatüntetésen. A Fridays for Future és az Extinction Rebellion mozgalmak a klímahét utolsó napjára szervezték a budapesti megmozdulást.

A tömeg a Clark Ádám téren gyülekezett, majd onnan a Lánchídon át vonult Pestre. A tömeg a József Attila utcán, majd a Bajcsi-Zsilinszky úton elhaladva fordult a Kossuth térre, a parlament elé.

Több középiskolai osztály a tanárok vezetésével döntött úgy, hogy hiányoznak a tanításról és inkább részt vesznek a demonstráción. A tüntetők mind azt üzenték a politikusoknak, ne várjanak tovább a klímavédelmi döntések meghozatalával.

Több ezer ember a budapesti klímatüntetésen | ClimeNews - Hírportál

Egy fiatal férfi arról beszélt, hogy szerinte nincs hova tovább várni a klímavédelmi intézkedésekkel, azonnal kell valamit tenni, mert nem csak a fiataloknak, hanem a mi vagy a szüleink generációjának is nagyon nagyon rossz világ jöhet.

Egy fiatal lány a következőket mondta:

Én azért jöttem el ide, mert én szeretnék családok, szeretnék gyerekeket, szeretnék unokákat, és szeretném, ha lenne egy Földjük, amin fel tudnak nőni.

A Budapesten tanuló külföldi diákok is jelentős számban megjelentek a klímatüntetésen.

Ez a német egyetemista azt mondta, hogy Németországban is részt vett a Fridays for Future tüntetésén, ezért vesz részt a budapestin is. Szerinte itt az ideje cselekedni, minden tudományos tény és lehetőség a kezünkben van, ezért nem érti miért nem cselekednek az emberek azonnal.

Ugyan a budapesti klímatüntetés résztvevőinek száma még mindig nem éri el a londoni vagy párizsi több tízezres tömeget, de valami mégis kezd megváltozni.

Forrás: Euronews | MTI


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.