Több ezer ember a budapesti klímatüntetésen (frissítve)

Talán a két oroszlán megmutatja, hogy ezek a felvilágosult fiatalok mennyire elszántak! | Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Több ezer ember vett részt a budapesti klímatüntetésen. A Fridays for Future és az Extinction Rebellion mozgalmak a klímahét utolsó napjára szervezték a budapesti megmozdulást.

A tömeg a Clark Ádám téren gyülekezett, majd onnan a Lánchídon át vonult Pestre. A tömeg a József Attila utcán, majd a Bajcsi-Zsilinszky úton elhaladva fordult a Kossuth térre, a parlament elé.

Több középiskolai osztály a tanárok vezetésével döntött úgy, hogy hiányoznak a tanításról és inkább részt vesznek a demonstráción. A tüntetők mind azt üzenték a politikusoknak, ne várjanak tovább a klímavédelmi döntések meghozatalával.

Több ezer ember a budapesti klímatüntetésen | ClimeNews - Hírportál

Egy fiatal férfi arról beszélt, hogy szerinte nincs hova tovább várni a klímavédelmi intézkedésekkel, azonnal kell valamit tenni, mert nem csak a fiataloknak, hanem a mi vagy a szüleink generációjának is nagyon nagyon rossz világ jöhet.

Egy fiatal lány a következőket mondta:

Én azért jöttem el ide, mert én szeretnék családok, szeretnék gyerekeket, szeretnék unokákat, és szeretném, ha lenne egy Földjük, amin fel tudnak nőni.

A Budapesten tanuló külföldi diákok is jelentős számban megjelentek a klímatüntetésen.

Ez a német egyetemista azt mondta, hogy Németországban is részt vett a Fridays for Future tüntetésén, ezért vesz részt a budapestin is. Szerinte itt az ideje cselekedni, minden tudományos tény és lehetőség a kezünkben van, ezért nem érti miért nem cselekednek az emberek azonnal.

Ugyan a budapesti klímatüntetés résztvevőinek száma még mindig nem éri el a londoni vagy párizsi több tízezres tömeget, de valami mégis kezd megváltozni.

Forrás: Euronews | MTI

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.