Addig nem állunk meg, amíg nem végeztünk! – Greta Thunberg

Nathan Grossman igazgatója a kezdetektől fogva elkísérte Greta Thunberget, és most egy utazásra visz téged az I AM GRETA című dokumentumfilmben, az első szóló akciójától, a klímasemleges vitorlázó kirándulásáig, 2019. őszén New Yorkban az ENSZ klímacsúcsára.

Addig nem állunk meg, amíg nem végeztünk! - Greta Thunberg | ClimeNews

GRETA VAGYOK – október 16-tól a mozikban!

Alexander Conradt – GRETA VAGYOK – egy film bejárja a világot.

Egy kérdés rögtön az elején: hányan hallgatnak a GRETA névre? 100 000? 1 millió? 10 millió vagy több?
Nem tudom. Hogy is tehetném?
Ha valaki ma Grétáról kérdezne, nem gondolok a milliókra. Nekem csak ez az egy GRETA van! GRETA THUNBERG Svédországból.

A nevét az egész világon ismerik. Öregek és fiatalok között, támogatók között – és a ′′ többiek ′′ között.
Az arca, a fonatai, a történelme és a küzdelmei minden kontinensen ismertek, Európától Amerikáig és Afrikáig. És persze a saját festésű karton tábla, ami nem messze egy nap megkapja a megérdemelt helyét egy múzeumban.

Mindannyian ismerjük ennek a svéd lánynak a hihetetlen történetét. Könyvekben, dokumentumfilmekben és folyóiratokban is elmondják. A világ leghatalmasabb államfői tiszteletüket teszik a lány előtt. Az ENSZ előtt határozottan beszélt – könnyezve. És nem akarok a végtelen nyereményekről beszélni, amit kapott.
Beszélj. Beszélj. És polarizál. Leginkább az Amerikába vezető bátor klímavándorlása óta – a házmagas hullámokkal teli viharokban – egy nagyon különleges faj célpontja volt: a világszerte létező elkerülhetetlen bolondoké.

Mi a GRETA kísérteties üzenete?
Mi emberek, a Földet súlyosan betegpácienssé tettük. Föld, levegő és víz haláláért mi vagyunk a hibásak. Mi vagyunk az átkozottak és feláldozzuk gyermekeink jövőjét. Mindent kiirtunk, mintha nem lenne holnap: az állatokat, a növényeket.
A kapzsiság, a fogyasztás és a jólét oltárán mi – igen – lemészároljuk az életet.
És a GRETA mondott valamit, amitől mindenki igazi sokkot kapott:

NEM HAGYOM, HOGY EZ TÖRTÉNJEN!

Ezt hívták káprázatosan zavartnak. És kiöntöttek, ahol csak tudtak, undorító dolgokat egy akkor még 16 éves lányra. Megkímélem magam attól, hogy megismételjem ezt a pöcegödröt. Mindenki tudja mire gondolok.
Nem csak azt! Bebizonyították, hogy egyik vagy másik ember vissza tud fordulni az evolúcióban.
Példák: klímaváltozás – mind hazugság. Gretát titkos erők manipulálják. Ő csak a pénzre vágyik. A szülei képezték ki. Összeesküvések mindenhol.
Természetesen Bill Gates áll mögötte. Persze, hogy mindannyian zombik leszünk – beültetett csipszekkel. És mindezek tetejébe: a Föld lapos, és az idegenek már régóta köztünk vannak.
Elég ebből – különben rosszul leszek.
Akár égnek a világ erdei, akár az elsivatagosodás, a tengerszint emelkedés, a gleccserek fogyása, a folyók patakokká válása, az emberek elvándorlása otthonaikból a klímaváltozás miatt, vagy az állatok szomjan halása a szavannákban – van magyarázatuk a hülyeség határán: MINDEN HAMIS!

Addig nem állunk meg, amíg nem végeztünk! - Greta Thunberg | ClimeNews

De aztán történt valami, amire kevesen számítottak: a Péntekek a Jövőért (FFF) Földünk történetének első globális mozgalma lett.
Most már a Fehér Ház komikusa sem tudott mit kezdeni vele. Milliók, igen milliók hallották ennek a svéd lánynak a felébresztő szavait, amely úgy vágta át önelégültségünket, mint a vídia.
GRETA küzdelme nem engedte, hogy visszafelé menjünk. Az emberiség úgy ébredt, mintha sokkot kapott volna a szokásos destruktív hülyeségétől. GRETA Thunberg néhány hét alatt lépett a világtörténelem színpadára – és reflektorfénybe került.
Erről mesél nekünk a film. Óráról órára elkísérte őt egy kamerás csapat. Nem, nem a filmes csapat mondja el ennek a nem mindennapi lánynak a történetét. A film elmondja önmagát.
Ezek igazán vizuálisan lenyűgöző felvételek. Elérik a legbelső lényünket, a lelkünket. Félelem és kétségbeesés tanúi leszünk, szinte hihetetlen bátorság, emberfeletti elkötelezettség és szinte hihetetlen meggyőző erő.
Greta harca a jövőért, minden teremtmény túléléséért, még soha nem volt látható a Földünkön. Egy igazán epochális esemény.
Ennek az eseménynek most tanúi lehetünk – a „GRETA VAGYOK” című lenyűgöző filmben. Egy film minden fiatalnak és idősnek, családnak, barátnak, rokonnak. EGY FILM AZ EMBERISÉGNEK.

Egy kislány elvetette a magokat. Most már mindannyian együtt kell előkészíteni a terepet. És a gyermekeink egy nap behozzák a termést.
GRETA-nak szüksége van ránk. A gyermekeinknek szükségük van ránk. A természetnek szüksége van ránk. A MI CSODÁLATOS FÖLDÜNKNEK MINDEN DIVERZITÁSÁNAK szüksége van ránk.
Olyan sürgősen, mint még soha. Nem valamikor, majd holnap. Most mielőtt túl késő lenne.

A film egy különleges gyermek hihetetlen történetét meséli el, amelyet a mennyország küldött nekünk. Csináljuk a GRETA ébresztőhívását. Kövessük. Lázadjunk fel. Zárjunk be dolgokat, hogy megmentsük földünket. És Ő is készen áll a harcra…
MIELŐTT TÚL KÉSŐ!
Mit mondtam az elején? Egy film körbejárja a világot.
Nem! Egy film megváltoztatja a világot – jobbra. Hagyja, hogy a képek megragadjanak minket. Engedjük, hogy a film eljusson a szívünkhöz.
Sétáljunk együtt a kis / nagy GRETA Thunberg útján.
Segítsünk mindannyian földünk megmentésében és megőrzésében.
EZ MINDENRŐL SZÓL.

Rainer Gaufer

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.