Az iCC a Word Green Design Oraganisation Milano Forumon

A Vigeo Plus és a GammaWinmédia elhozta Varga Virágot és az iCC-brandet Milánóba a World Green Design Organisation nagyszabású presztízs rendezvényére az Expo 2015 Milano zárónapjaira.

A képen Irene Pivetti az Only Italia és rendezvény elnöke köszönti Varga Virágot a carbononline.co és az iCC Brand alapítóját.
.

Nagy érdeklődéssel vártam a Milanóban megrendezésre kerülő WGDO (Word Green Design Organisation ezévi világrendezvényét, melyen,  mint magyar fenntarthatósági szakértő, egyedüli magyarként vettem részt és ahol a központi téma a ZÖLD jelen és jövő volt.
.
A környezetvédelmi konferenciára a világ különböző részeiről érkeztek vállalatvezetők és politikai személyiségek. Az első kellemes élmény, mely meghatározó az egész eseménysorozat szempontjából egy neves személyiséghez kötődik. Egy rendkívül kedves hölgy fogadott, a rendezvény tiszteletbeli elnöke Irene Pivetti, az Olasz parlament exelnöknője, aki 31 évesen lett az első női palamenti elnök Olaszországban. Érdekesség, hogy  ennek köszönhetően került be az olasz nyelvbe első ízben az Elnök szó nő nemben: La Presidente.

A világszintű konferencián mindenki egyetértett azzal, hogy közös kincsünk a Föld, melyen mindannyian élünk, és világunk megőrzése érdekében közösen kell cselekednünk.
.
Irene beszédében elmondta, hogy azért jelentőségteljes a rendezvény, mert találkozási pont a világ különböző részéről érkező  emberek  számára, akik így megoszthatják egymással a jövővel kapcsolatos vízióikat.
.
Irene elmondta azt is, hogy a mai gyors világban szinte alig van lehetőségünk megállni és átgondolni a fontos dolgokat. A környezetvédelem életünk egyik alappillére, mély gyökér, mellyel törődnünk kell.  Át kell gondolnunk a múlt és a jelen eseményeit, helyes következtetéseket kell levonnunk annak érdekében, hogy jó irányba mozduljunk és megfelelő aktivitásokat hozzunk létre.

Ezzel együtt gazdasági eredményeket kell elérnünk, miközben a kultúrák közötti kapcsolatokat erősítjük.

Nagy örömmel láttam, hogy nem csak vízió szinten jelent meg a gondolat, hanem üzleti filozófiaként, a vállalatok vezetésének fő elveként mutatkozott meg a fenntarthatóság iránti elkötelezettség, a zöld vonal.

Megint bebizonyosodott, hogy a zöld gondolkodás üzletileg is megéri, az új gondolatok új iparágakat teremtenek, új építészeti megoldásokat hoznak, új termékek, technológiák születését eredményezik, melyek az emberiség érdekeit szolgálják.
.
Egy új vállalati forma is példázza ezt, Olaszországban már pozícionált a társadalmi vállalat kategória. Ez azt jelenti, hogy a vállalat bár profit orientáltan tevékenykedik, de fő célkitűzése valamilyen társadalmilag értelmezhető érték, az emberek életkörülményeinek javítása valamely területen, vagy éppen az ökoszisztéma fenntarthatósága iránti elköteleződés.
.
A WGDO tagjai és vendégei együttesen látogattak ki a 2015 évi Milanoi Expora, abból a célból, hogy legalább egyszer egy csoport együttesen lépjen fel a fenntarthatóság nevében egy ilyen neves rendezvényen. Büszkeséggel tölt el, hogy jómagam is részt vehettem ezen az eseményen a világ topvezetői között.

Az EXPO egyik élménye a jövő élelmiszer bevásárló áruházában tett látogatásom, ahol azzal szembesültem, hogy a jövő embere számára alapinformáció lesz a termékek választásánál az összetételen és a származási helyen túl a termékek ökológiai lábnyomának, karbon lábnyomának és vízlábnyomának mértéke.

A termékek felett egy hatalmas képernyő méretű üveg lapon váltakozva jelentek meg az információk, és minimum egy, de inkább több ECO cimke biztosította a fenntarthatósági kritériumok teljesülését.

További érdekesség, hogy a METRO jegy tartalmazta az alábbi feliratot: EMISSION SPECIAL. Csak arra következtethetek, hogy csökkentett kibocsátás mellett metróztam. Valamenyi busz ECO felirattal volt ellátva jelezve a környezeti terhelés csökkentését.
.
Az EXPO maga a ZERO CARBON partnere, tehát a kibocsátások kezelésében egy pontosan olyan carbon neutral programmal foglalkozó szolgáltatóval vették fel a kapcsolatot, mint az én vállalatom.
.
Bízom benne, hogy a magyar rendezvények szervezői gondolnak majd az élhető jövő fenntartására, a rendezvények okozta környezeti károk csökkentésére és ellentételezésére, és tudni fogják, hogy világszínvonalon működő magyar vállalat is lehet a támogatójuk.

Forrás: youandicc.com

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

6 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago