Felelős társaságok

Csak játék a Budapest Climate Summit

Október 9-én a budapesti Mariott Hotelben kerül sor a Budapest Climate Summit rendezvényre. Célja, hogy Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői és magasrangú kormányzati és európai uniós tisztviselői megvitassák a fenntartható fejlődés vonatkozásait a 2050-es klímacélok tükrében.

Az Extinction Rebellion Magyarország úgy véli, hogy a Klímacsúcs mind a meghívott előadókat, mind az előadások tartalmát nézve messze elmarad az elvárásoktól.

Szakértők helyett nagyvállalatok képviselői, ökológiai szempontok helyett gazdasági érdekek kapnak helyet a konferencián.

Az Extinction Rebellion Magyarország ezért egy megmozdulást szervez a Budapest Climate Summit kezdetével egyidőben. Az akció célja felhívni arra a figyelmet, hogy Klímacsúcs inkább a szennyező vállalatok zöldre mosását szolgálja, nem pedig azt, hogy valós klímavédelmi intézkedésekről tárgyaljanak.

A megmozdulás arra világít rá, hogy a rendezvény hiteltelen, a résztvevői valójában nem érdekeltek a tényleges változásban, helyette csak a saját „játékukat” játsszák, hogy tovább mehessen minden a megszokott irányban.

Az Extinction Rebellion (XR) erőszakmentes, de határozott lázadásra hív fel azon társadalmi, politikai és gazdasági intézményeinkkel szemben, melyek gondolkodás és felelősségvállalás nélkül visznek minket az ökológiai- és klímakatasztrófa felé. Az Extinction Rebellion egy nemzetközi zöld mozgalom, melynek világszerte több száz sejtje létezik, köztük a budapesti is.

A szervezetről az alábbi linkeken talál további információt:

Magyarországi szervezet: www.facebook.com/xrhungary/

Nemzetközi szervezet: https://rebellion.earth/

Forrás: Bartók Szilvia & Pap Dániel | Extinction Rebellion Magyarország

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

3 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago