Greta Thunberg beszéde az ENSZ éghajlat-változási konferencián

“Azt mondod mindennél jobban szereted a gyermekeidet, és mégis a szemük előtt éled fel a jövőjüket.”

Greta Thunberg beszéde az ENSZ éghajlat-változási konferencián | ClimeNews - Hírportál

Korábban írtunk Greta Thunberg 15 éves diáklány sajtótájékoztatójáról amit az ENSZ klímakonferencián tartott Katowicében. Ezen a sajtótájékoztatón részt vett António Guterres ENSZ főtitkár és hallotta, hogy Greta is tisztába van vele és reméli, hogy a konferencián sikerül mindenkinek a tudtára adni, egzisztenciális veszély fenyeget és ez a legnagyobb krízis, amivel az emberiség valaha szembenézett.

Ő korábban úgy vált ismerté, hogy sztrájkolt, nem ment be az iskolába és ezzel hívta fel magára, és a globális felmelegedés elleni védelem szükségességére a figyelmet, és indított el ezzel egy nemzetközi mozgalmat.

Köszönjük a magyar felirathoz elkészített fordítást és természetesen a ClimeNews és részt vesz abban, hogy ez a fontos üzenet is eljusson a lehető legtöbb emberhez.

Rampasek László


Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra. ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.