Hogyan működik a karbonsemlegesítés?

Az olyan zenekarok, mint a Coldplay és a Pink Floyd, akik karbonsemleges albumokat bocsátanak ki, az olyan légitársaságok, mint a Silverjet, amely karbonsemlegességet követelnek, és az egyre növekvő hírességek csapata, amely az alacsony karbontartalmú életmódot hirdetik, kíváncsivá tehetik az embert hogyan képesek ezt megtenni.

Hogyan működik a karbonsemlegesítés? | ClimeNews - Hírportál

Hogyan tudják a zenekarok, a vállalkozások és az emberek az elkerülhetetlennek tűnő kibocsátást semlegesíteni? A karbonsemlegesítés a csökkentéssel kezdődik. Ez egy koncentrált erőfeszítés kevesebb hulladék előállítására és több megújuló energia felhasználására. Miután a csökkentés elérte a határértéket vagy a kényelmes küszöbértéket, a karbonsemlegesítések pótolhatják a maradékot.

Hogyan működik a karbonsemlegesítés? | ClimeNews - HírportálA karbonkibocsátó semlegesítése a kereskedelem egyik formája. A semlegesítés megvásárlásakor olyan projekteket finanszírozunk, amelyek csökkentik az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. A projektek helyreállíthatják az erdőket, korszerűsíthetik az erőműveket és gyárakat, vagy javíthatják az épületek és a közlekedés energiahatékonyságát. A karbonsemlegesítések lehetővé teszik, hogy anyagilag támogassuk az üvegházhatást okozó gázok globális csökkentését ahelyett, hogy a radikálisan vagy lehetetlen mértékben csökkentésük a saját kibocsátásunkat.
A kibocsátott üvegházhatást okozó gázok gyorsan keverednek a levegővel, és más szennyező anyagoktól eltérően az egész bolygót elárasztják. Emiatt nem igazán számít, hogy helyileg hol történik az üvegházhatást okozó gázok csökkentése, ha ezzel kevesebb kibocsátás kerül be a légkörbe.

A karbonsemlegesítés önkéntes. Az emberek és a vállalkozások azért vásárolják őket, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat, vagy hogy felépítsék természetvédő imidzsüket.
A karbonsemlegesítések ellensúlyozhatnak meghatározott tevékenységeket, például a légi közlekedést és az utazást, vagy olyan eseményeket, mint az esküvők és konferenciák.

Egyes környezetvédők kétségbe vonják a karbonsemlegesítés létjogosultságát és hatékonyságát. Mivel a karbonkereskedelemi értékesítése feltörekvő piac, nehéz megítélni a karbonsemlegesítés szolgáltatóinak és a projekteknek a minőségét. A fák nem mindig élnek teljes élettartalmukig, a megkötési projektek (a kibocsátások hosszú távú visszaszorítására) néha kudarcot vallanak, és a semlegesítést végző társaságok alkalmanként megtévesztik az ügyfeleiket.
Az önkéntes karbonsemlegesítések könnyen ürüggyé válhatnak a bűnösség érzete nélküli túlzott karbonkibocsátásra.

A karbonkibocsátás semlegesítésének végzése ugyanakkor felhívja a figyelmet az üvegházhatást okozó gázok világszinten történő csökkentésére.

Ebben a cikksorozatban megismerjük, hogyan csökkentik a szén-dioxid-semlegesítések a globális kibocsátást.

Folytatás következik.

Fordította: Rasid Said
Forrás: HowStuffWorks

Következő >>

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.