Felelős társaságok

Évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására

Bill Gates évente 7.000.000 dollárt költ karbonlábnyomának ellensúlyozására.

Bill Gates a CBS 60 Minutes című műsorának adott interjújában elárulta, hogy évente 7 millió dollárt (2,8 milliárd Forintnak megfelelő összeget) költ saját hatalmas karbonlábnyomának ellensúlyozására.

A technológiai milliárdost és Microsoft-mogult az éghajlatváltozással kapcsolatos üzenetéről kérdezték, és arról, hogy személyesen mit tesz saját széndioxid-kibocsátásának mérséklése érdekében.

Életmódját tekintve jogos a kérdés.

Anderson Cooper kérdezte interjúalanyát Bill Gatest: “Ön a megfelelő hírvivő ebben a kérdésben, mert sokat repül magánrepülővel, és maga is sok üvegházhatású gázt termel?”.

Gates így válaszolt: “Igen, valószínűleg nekem van az egyik legnagyobb üvegházhatású-gázlábnyomom a bolygón, csak a magánrepüléseim óriási.”

“Most elég sokat költök arra, hogy növényekből készült repülőgép-üzemanyagot vásároljak. Tudja, elektromos autóra váltottam, napelemeket használok, nagyon magas áron fizetek egy cégnek, hogy egy kis szén-dioxidot kivonjon a levegőből és a föld alá tegye, így ellensúlyozom a személyes kibocsátásomat.”

Folytatta: “Szóval, ez tonnánként 400 dollárba (160 ezer Forint) kerül, ez körülbelül 7 millió dollár.”

Gates-t ezután megkérdezték: “Tehát évente 7 millió dollárt fizetsz azért, hogy ellensúlyozd a széndioxid-kibocsátásodat?”

Erre ő így válaszolt: “Igen.”

Ez elég sok pénz, ha valaki a kibocsátásai kompenzálására költ, de Gatesnek van rá pénze, és arra akar bátorítani másokat is, akik megengedhetik maguknak, hogy ugyanezt tegyék.

Hát nem lenne szép?

A 60 percig tartó interjú során Gates azt is elmondta, hogy szerinte lehetséges megakadályozni a klímakatasztrófát.

Szerinte azonban áttörésre van szükség a tudomány és a technológia terén, valamint példátlan mértékű globális részvételre, ha esélyt akarunk adni.

Cooper megkérdezte: “Ön szerint ez a legnehezebb kihívás, amellyel az emberiség valaha is szembenézett?”

Gates így válaszolt: “Abszolút. A változások, az új ötletek mennyisége. Sokkal nagyobb, mint a világjárvány. És olyan szintű együttműködésre van szükség, amire még nem volt példa.”

Később hozzátette: “Több képzett emberünk van, mint valaha.”

“Van egy generációnk, amelyik beszél erről a témáról. És tudják, részese lehettem a személyi számítógép és az internet csodájának.”

“Szóval igen, elfogultan hiszek abban, hogy az innováció képes lehet ezekre a dolgokra.”

Gates arra is felhasználta a platformot, hogy felszólítsa Joe Biden amerikai elnököt – aki nemrég visszacsinálta Donald Trump munkáját, és újra csatlakozott a párizsi klímaegyezményhez -, hogy vezesse a világot a zöld energia és a zöld gondolkodás terén.

Reméljük, hogy ez is Gates jóslatai közül valóra válik.

Forrás: Tom Wood – LADbible | 2021. február 15.


2022. szeptember 20-ig Biden elnök által aláírt intézkedések:


rampi

Recent Posts

Hogy ízlik az ‘ingyen ebéd’?

„Nincsen ingyen ebéd.” – így szól a közgazdaságtan klasszikus tétele: egy, a jelenben meg nem…

13 óra ago

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

5 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago