Két évvel a tervezett idő előtt már 2018-ban karbonsemleges lett a VMware.

A karbonsemlegességet két évvel az ütemezés előtt, sőt a 100%-ban megújuló energiák használatát is elérte a technológiai vállalat, mely régóta elkötelezett amellett, hogy innovációval ösztönözzön, amely hozzájárul a nettó pozitív jövőhöz és a fenntartható fejlődéshez.

A VMware technológiája az energia és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését biztosítja ügyfeleinek szerte a világon. Több mint 500 000 ügyféllel rendelkezik, beleértve az összes Fortune 500-at.

Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy két évvel az ütemezés előtt elértük a célt. Ez egyaránt jelentős lépés a hosszú távú fenntarthatóság és a globális hatás iránti elhatározásunk teljesítése felé, valamint a környezeti lábnyomunk kezelésének elszámoltathatósága és átláthatósága iránti elkötelezettségünknek. Együtt kell dolgoznunk egy olyan gazdaság megteremtésében, amely drasztikusan csökkenti a kibocsátásokat és kiépíti az ellenálló képességet.

Nicola Acutt, alelnök, Fenntarthatósági Stratégia, CTO Irodája, VMware

2017-ben a globális tevékenységéből kifolyólag 119 658 tCO2e karbonlábnyommal rendelkezett, ugyanakkor a virtualizációs szoftvereiket használó ügyfeleik 84 millió tonna CO2e kibocsátást kerültek el. A karbonsemlegességet energiahatékonysági kezdeményezésekkel, a megújuló energiával kapcsolatos projektekkel, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható fejlesztési projektek beszerzésével, karbonkreditek finanszírozásával kombinálták. Befejezték azt a folyamatot is, amely tanúsított KARBONSEMLEGES céggé nyilvánította a VMware-t.

A VMware történetében ez a fordulópont kritikus, tekintettel az éghajlatváltozás sürgősségére. A karbonsemlegesség elérése azonban mérföldkő, és nem a végső céljuk. Végső soron a céljuk az, hogy ne csak lelassítsák a globális felmelegedést, hanem hogy mindent megtegyenek a trend megfordítása érdekében. 21 másik vállalattal indították el a Step Up Nyilatkozatot, amely a negyedik ipari forradalom hatalmát kihasználó szövetség, mely hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez az összes gazdasági ágazatban, és 2020-ig biztosítja az éghajlati fordulópontot. A szövetség nyilatkozata kimondja. :

Be kell tartanunk és felelősségre kell vonnunk egymást, hogy szembenézzünk a legnagyobb kihívással, amelyet a világ valaha látott.

Együtt kell dolgozniuk egy olyan gazdaság megteremtésében, amely drasztikusan csökkenti a kibocsátásokat és kiépíti az ellenálló képességet.

Ez egy világméretű együttműködési erőfeszítést jelent a régi fosszilis tüzelőanyag-alapú gazdaságról az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttéréshez. A VMware olyan innovációkra törekszik, amelyek nem csak befolyásolják működésüket, mint például a Karbonsemleges vállalattá válás, hanem arra is képesek, hogy mások innovációját ösztönözzék.

Rampasek László

 

 

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

6 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago