100%-ban karbonsemleges lett a GREP Green Public Lighting Zrt.

100%-ban karbonsemleges lett a GREP Green Public Lighting Zrt. Magyarországon.

100%-ban karbonsemleges lett a GREP Green Public Lighting Zrt.

A GREP Green Public Lighting Zrt. 2010-ben alakult magyar családi vállalkozás, tagja az FBN-h, a felelős családi vállalkozások egyesületének. 2021-re 100%-ban karbonsemleges vállalkozás lett!
100%-ban karbonsemleges vállalkozás | Certificate No.: BCO-20210928-0127 “Fő célkitűzésük, hogy az új, korszerű, környezetbarát és gazdaságilag is megtérülő technológiákat minél szélesebb körben megismertessék és elfogadtassuk meglévő és jövőbeli partnereikkel, legyen szó új létesítésű vagy korszerűsítési projektekről. Ezáltal hozzájárulhatnak hazánk Kyotoi Egyezményben és a Párizsi Megállapodásban vállalt éghajlatvédelmi erőfeszítések eléréséhez.” – mondta Makra József a cég igazgatóságának elnöke.

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány által ellenőrzött karbonsemlegesség!A cég a tevékenységének karbonlábnyomát karbonkreditek vásárlásával egyenlítette ki. Az érdekessége abban van ennek a karbonsemlegességnek, hogy a cég fejlesztései és tevékenysége révén keletkezet karbonlábnyom árnyéka, sokkal több karbonegység jóváírását tette nekik lehetővé a nemzetközi regiszterben, mint amennyi a saját karbonlábnyomuk kiegyenlítéséhez szükséges karbonkredit mennyiség. Ebből kifolyólag kevéssel több mint 4 ezer tCO2eq karbonegységet értékesíteni is tudnak. Valamint ez kiegészül évente további körülbelül ezer tonnának megfelelő nagyságrenddel. A projektek megvalósításának ellenőrzését független szakértők végezték az iCC-nél, az auditot pedig a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány. A karbonkreditek eladásából befolyt pénzeszközöket újabb, és újabb éghajlatvédelmi projektek elindításához tudják felhasználni. Végül is ez az önkéntes karbonpiac lényege, mindenki jól jár és mérhető, vitathatatlan éghajlatvédelmi hatást tudnak felmutatni mindazok akik előállítják, és akik megvásárolják a karbonkrediteket.

Pál Tamás
Forrás: greplight.eu

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.