Karbonsemleges lett a VMware

Két évvel a tervezett idő előtt már 2018-ban karbonsemleges lett a VMware.

Karbonsemleges lett a VMware | ClimeNews - Hírportál

A karbonsemlegességet két évvel az ütemezés előtt, sőt a 100%-ban megújuló energiák használatát is elérte a technológiai vállalat, mely régóta elkötelezett amellett, hogy innovációval ösztönözzön, amely hozzájárul a nettó pozitív jövőhöz és a fenntartható fejlődéshez.

A VMware technológiája az energia és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését biztosítja ügyfeleinek szerte a világon. Több mint 500 000 ügyféllel rendelkezik, beleértve az összes Fortune 500-at.

Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy két évvel az ütemezés előtt elértük a célt. Ez egyaránt jelentős lépés a hosszú távú fenntarthatóság és a globális hatás iránti elhatározásunk teljesítése felé, valamint a környezeti lábnyomunk kezelésének elszámoltathatósága és átláthatósága iránti elkötelezettségünknek. Együtt kell dolgoznunk egy olyan gazdaság megteremtésében, amely drasztikusan csökkenti a kibocsátásokat és kiépíti az ellenálló képességet.

Nicola Acutt, alelnök, Fenntarthatósági Stratégia, CTO Irodája, VMware

2017-ben a globális tevékenységéből kifolyólag 119 658 tCO2e karbonlábnyommal rendelkezett, ugyanakkor a virtualizációs szoftvereiket használó ügyfeleik 84 millió tonna CO2e kibocsátást kerültek el. A karbonsemlegességet energiahatékonysági kezdeményezésekkel, a megújuló energiával kapcsolatos projektekkel, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható fejlesztési projektek beszerzésével, karbonkreditek finanszírozásával kombinálták. Befejezték azt a folyamatot is, amely tanúsított KARBONSEMLEGES céggé nyilvánította a VMware-t.

Karbonsemleges lett a VMware | ClimeNews - Hírportál

A VMware történetében ez a fordulópont kritikus, tekintettel az éghajlatváltozás sürgősségére. A karbonsemlegesség elérése azonban mérföldkő, és nem a végső céljuk. Végső soron a céljuk az, hogy ne csak lelassítsák a globális felmelegedést, hanem hogy mindent megtegyenek a trend megfordítása érdekében. 21 másik vállalattal indították el a Step Up Nyilatkozatot, amely a negyedik ipari forradalom hatalmát kihasználó szövetség, mely hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez az összes gazdasági ágazatban, és 2020-ig biztosítja az éghajlati fordulópontot. A szövetség nyilatkozata kimondja. :

Be kell tartanunk és felelősségre kell vonnunk egymást, hogy szembenézzünk a legnagyobb kihívással, amelyet a világ valaha látott.

Együtt kell dolgozniuk egy olyan gazdaság megteremtésében, amely drasztikusan csökkenti a kibocsátásokat és kiépíti az ellenálló képességet.

Ez egy világméretű együttműködési erőfeszítést jelent a régi fosszilis tüzelőanyag-alapú gazdaságról az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttéréshez. A VMware olyan innovációkra törekszik, amelyek nem csak befolyásolják működésüket, mint például a Karbonsemleges vállalattá válás, hanem arra is képesek, hogy mások innovációját ösztönözzék.

Rampasek László

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.