Karbonsemleges

Karbonsemleges több mint 40 éves márkatapasztalattal

FILTRAL (az UVEX csoport tagja) karbonsemleges. Hisznek minden társaság társadalmi és környezeti felelősségvállalásában. 85 éves tudás és több mint 40 éves márka tapasztalat van mögöttük.

Már évek óta közvetlenül befolyásolja őket a szén-dioxid-kibocsátásuk, miközben előállítják a szemüvegeket egy újraerdősítési projektet támogatnak Togóban. Partnerükkel összegyűjtik az összes releváns kibocsátási adatot és azokat tudományosan értékelik.

Az összes nyersanyagot, a termelést és a további feldolgozást, valamint a szállítást is figyelembe veszik a CO2-mérlegükhöz, a karbonlábnyom meghatározáshoz. A Kiotói Jegyzőkönyv rendelkezéseivel összhangban a szén-dioxid-kibocsátást később kompenzálni lehet a szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő beruházással, karbonkreditek vásárlásán keresztül.

Ehhez a Filtral napszemüvegét és olvasókészülékeit egyedi nyomkövető számmal is ellátják. Felelősséget vállalnak, ezért döntöttek úgy, hogy a TOGO PROJEKT-hez társulnak.

Minden Filtral napszemüveggel és olvasási segédeszközzel a gyártó cég – Önnek, mint ügyfelének – jelet mutatnak a fenntartható éghajlatvédelemhez. A TOGO PROJEKTTEL nemcsak az éghajlatot védik, hanem más életterületet is támogatják.

„Minden Filtral napszemüveggel és olvasószemüveggel jelet adunk a fenntartható éghajlatvédelemhez, és támogatjuk a TOGO szén-dioxid-kompenzációs projektet. A Filtral napszemüvegre kiszámított kompenzációs kifizetéseket és az olvasó eszközöket nemcsak az erdősítéshez, hanem a társadalmi struktúrák javításához is felhasználják.” – Ralph Pohl, vezérigazgató

A karbonsemlegesség – az egyre inkább előtérbe kerülő – ökológiai fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme. Ez nem marketing trükk vagy egyéb szemfényvesztés, ahogy egyre inkább nyilvánvalóvá válnak a környezetszennyező cégek elterelései az üres szavaikkal. A karbonsemleges cégek valódi éghajlatvédelmet valósítanak meg azzal, hogy bizonyítottan a károsanyag kibocsátásuk mérlege, azaz a karbonlábnyomuk nulla! Miközben kénytelenek olyan energiaforrásokat igénybe venni, amelyek karbonlábnyoma pozitív, azt kiegyenlítik megvalósított és ellenőrzött ellentétes hatások megvásárlásával a karbonmérlegükhöz.

Rampasek, László A.

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

5 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

1 hónap ago