Karbonsemleges több mint 40 éves márkatapasztalattal

FILTRAL (az UVEX csoport tagja) karbonsemleges. Hisznek minden társaság társadalmi és környezeti felelősségvállalásában. 85 éves tudás és több mint 40 éves márka tapasztalat van mögöttük.

Karbonsemleges több mint 40 éves márkatapasztalattal | ClimeNews

Már évek óta közvetlenül befolyásolja őket a szén-dioxid-kibocsátásuk, miközben előállítják a szemüvegeket egy újraerdősítési projektet támogatnak Togóban. Partnerükkel összegyűjtik az összes releváns kibocsátási adatot és azokat tudományosan értékelik.

Az összes nyersanyagot, a termelést és a további feldolgozást, valamint a szállítást is figyelembe veszik a CO2-mérlegükhöz, a karbonlábnyom meghatározáshoz. A Kiotói Jegyzőkönyv rendelkezéseivel összhangban a szén-dioxid-kibocsátást később kompenzálni lehet a szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő beruházással, karbonkreditek vásárlásán keresztül.

Ehhez a Filtral napszemüvegét és olvasókészülékeit egyedi nyomkövető számmal is ellátják. Felelősséget vállalnak, ezért döntöttek úgy, hogy a TOGO PROJEKT-hez társulnak.

Minden Filtral napszemüveggel és olvasási segédeszközzel a gyártó cég – Önnek, mint ügyfelének – jelet mutatnak a fenntartható éghajlatvédelemhez. A TOGO PROJEKTTEL nemcsak az éghajlatot védik, hanem más életterületet is támogatják.

„Minden Filtral napszemüveggel és olvasószemüveggel jelet adunk a fenntartható éghajlatvédelemhez, és támogatjuk a TOGO szén-dioxid-kompenzációs projektet. A Filtral napszemüvegre kiszámított kompenzációs kifizetéseket és az olvasó eszközöket nemcsak az erdősítéshez, hanem a társadalmi struktúrák javításához is felhasználják.” – Ralph Pohl, vezérigazgató

A karbonsemlegesség – az egyre inkább előtérbe kerülő – ökológiai fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme. Ez nem marketing trükk vagy egyéb szemfényvesztés, ahogy egyre inkább nyilvánvalóvá válnak a környezetszennyező cégek elterelései az üres szavaikkal. A karbonsemleges cégek valódi éghajlatvédelmet valósítanak meg azzal, hogy bizonyítottan a károsanyag kibocsátásuk mérlege, azaz a karbonlábnyomuk nulla! Miközben kénytelenek olyan energiaforrásokat igénybe venni, amelyek karbonlábnyoma pozitív, azt kiegyenlítik megvalósított és ellenőrzött ellentétes hatások megvásárlásával a karbonmérlegükhöz.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.