Kína megöli a civilizációt

Ismert adatok alapján, – mely a lenti átvett cikkből is kiolvasható – Kína felelős a szén-dioxid kibocsátás több mint 40%-ért.

Mindenféle figyelmeztetés ellenére folyamatosan építi a szénerőműveit és ezzel megöli a mostani civilizációt. Mindenki óvatosan fogalmaz velük kapcsolatban pedig az összes Kínai árura azonnali embargót és teljes elszigeteltséget lenne szükséges bevezetni velük kapcsolatban, addig ameddig 100%-ban nem megújuló tiszta technológiákat kezdenek kizárólag alkalmazni a gazdasági növekedésük érdekében és nem szüntetik meg a káros anyag kibocsátás mértékét. Ez nem az ő védelmükben fontos lépés hanem a teljes civilizáció védelme érdekében! Kínai áru STOP ! Az export nélkül lesz idejük gondolkodni azon, mit is kéne csinálniuk a mindannyiunkra veszélyes gyilkosaikkal.

Rampasek László

Elönt minket a szén-dioxid

Több mint 300 milliárd tonna szén-dioxidot bocsátanak ki a következő negyven évben a világ már meglévő erőművei.
Ötvenéves működési idővel pedig összesen 439 milliárd tonnás kibocsátással számolnak amerikai kutatók. A becslések számításakor ráadásul csak a 2012 előtt épült erőműveket vették figyelembe – mondta Steven Davis, a Kaliforniai Egyetem (Irvine) munkatársa és Robert Socolow, a Princeton Egyetem szakértője az Environmental Research Letters című szaklapban.

„Egyre jobban eltávolodunk attól, hogy megoldjuk a klímaváltozás gondját, és erőteljesen olyan technológiákba fektetünk, amelyek csak elmélyítik a problémát. Az utóbbi évtizedben világszerte több szénerőmű épült, mint bármely korábbi évtizedben és a régebbi létesítmények bezárása nem ennek megfelelő ütemben történik” – fejtette ki Davis.

A két szakértő kifejlesztett egy eljárást, amellyel megbecsülhető a jövőbeli kibocsátás mértéke. Ha a fosszilis tüzelőanyagokból, például szénből, olajból vagy gázból áramot előállító erőművek negyven éven át működnek, összesen 307 milliárd tonna szén-dioxidot bocsátanak ki. Az ilyen létesítmények kibocsátása a kutatók szerint évente négy százalékkal növekszik.

Az áramtermelés esetében a kibocsátott szén-dioxid kétharmada a szén számlájára írható, a többi a földgáz és a kőolaj között oszlik el. Az Európai Unió és az Egyesült Államok az elmúlt években kevesebb fosszilis tüzelőanyaggal működő erőművet építtetett, jelenleg működő erőműveivel a kibocsátás 9, illetve 11 százalékáért felelős. Kína a kibocsátott szén-dioxid mennyiség 42, India pedig 8 százalékáért felelős.

A kutatók újonnan kifejlesztett modelljüket eddig csak az energiaszektorban alkalmazták, amely a világszinten felhasznált fosszilis tüzelőanyagok 40 százalékát hasznosította. Az elemzési módszer azonban alapvetően a közlekedés, az építkezés és az infrastruktúra területére is alkalmazható.

Forrás: index.hu

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

2 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

7 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago