Klímavédelem

Las Vegas teljesen átállt megújuló energiára

Las Vegas mostantól többszörösen is a fény városának számít, hiszen a szerencsejátékok világhírű központja teljesen átállt megújuló energiára a határában elterülő 100 megawattos Boulder Solar 1 erőmű elindításával.

A város vezetősége majdnem egy évtizede dolgozik az átálláson, 2008-ban indították el a projektet. Az épületek tetejét is napelemekkel fedték be, és több mint 30 százalékkal csökkentették az áramhasználatot.
A megújulókba történő befektetésnek hála évente 5 millió dollárral több marad a város kasszájában. Jövő év végétől már a Hoover Dam is a városnak termeli az áramot.
A közel kétmilliós lélekszámú Las Vegas a legnagyobb város az Egyesült Államokban, amely minden áramigényét megújulókból fedezi. A második legnagyobb megújulókkal működő város a harmadakkora Vermont már 2014-ben elérte ezt a célt.

Forrás: Index

A profik kiszámolják Magyarországon is, hogy megéri-e Önnek ez a technológia! Kapcsolódó vállalkozások, akik adnak a környezetvédelemre:
https://www.energiak.hu/
https://napelemhitel.cf/ajanlat/
https://www.mfb0.hu/

 

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

18 óra ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

6 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago