Egyetlen ország sem teljesít elég jól, Magyarország még lejjebb került

A magas helyezést elért országoknak nincs oka hátradőlni és pihenni. Egyetlen ország sem teljesít elég jól az összes CCPI index kategóriában ahhoz, hogy összességében nagyon magas besorolást érjen el. Az Éghajlatváltozási Teljesítési Mutató általános rangsor első három pozíciója tehát üres marad. Ez nagyon sokat mond.

Egyetlen ország sem teljesít elég jól, Magyarország még lejjebb került

A CCPI a nemzetközi éghajlati politika átláthatóságának növelésére irányuló eszköz. Célja, hogy politikai és társadalmi nyomást gyakoroljon azokra az országokra, amelyek eddig nem tettek nagyra törő intézkedéseket az éghajlat védelmében. Célja továbbá, hogy kiemelje azokat az országokat, ahol a legjobban alkalmazzák az éghajlati politikákat. Szabványos kritériumok alapján az index 2005 óta értékeli és összehasonlítja 57 ország és az EU klímavédelmi teljesítményét, amelyek együttesen felelősek a globális üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának több mint 90% -ért.

Még akkor is, ha minden ország ugyanolyan elkötelezett lenne, mint a jelenlegi éllovas Svédország, az még mindig nem lenne elég a veszélyes éghajlatváltozás elhárításához!

Letöltés: Climate Change Performance Index (CCPI) 2021A magas helyezést elért országoknak is még nagyobb erőfeszítésekre és kormányzati lépésekre van szükségük ahhoz, hogy a világ jó úton tudjon haladni a globális felmelegedés jóval 2 °C alatti hőmérsékleten tartása érdekében. Mindamellett tudjuk, hogy jobb lenne 1,5 ° C felmelegedésen belül maradni.

Lengyelország a legjobban teljesítő EU-ország az idei indexben, sajnos Magyarország és Szlovénia az előző évinél is rosszabb teljesítménye rontotta ezt a képet. Ennek ellenére a teljes EU (az Egyesült Királyság kivételével) hat helyet lépett előre és a magasan teljesítők között szerepel.

Sajnos még egy helyen külön kiemelik Magyarországot a jelentésben. Az idei klímapolitikai besorolásban öt uniós ország vezeti a rangsort a magas teljesítményűek kategóriában (az Egyesült Királyság kivételével). Bulgária és Magyarország a legrosszabban teljesítő EU-országok közé lett sorolva az éghajlat-politika kategóriában, általában nagyon alacsony besorolással.

Forrás: CCPI Climate Change Performance Index
Jelentés letöltése: Climate Change Performance Index (CCPI) 2021
Előző évek: https://climenews.com/?s=CCPI


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.