Stockholmi Ifjúsági Víz Díj

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával a GWP Magyarország Alapítvány idén is megszervezte a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj hazai fordulóját.

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díj a legrangosabb nemzetközi ifjúsági díj a vízügy területén, melyre középiskolás fiatalok pályázhatnak vízhez kapcsolódó helyi, regionális vagy globális projekttel. A Grundfos a nyertes csapat stockholmi döntőre utazásának anyagi támogatása mellett az egyik csoport részére egy különdíjat is felajánlott.

A különdíjat a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskola diákjai a „Water budget – the prospects of rehabilitation of Mocsárosdűlő” című projektjük keretében végzett tudatformáló tevékenységük elismeréseként kapták meg.

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. idén is támogatta a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj hazai fordulóját: a nyertes csapat döntőre utazásának anyagi támogatása mellett, különdíjat is felajánlott.

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díj a legismertebb nemzetközi ifjúsági díj a vízügy területén, melynek stockholmi döntőjébe a részt vevő országok helyi fordulókon választják ki az indulókat. Világszerte minden évben több ezer, 15-20 év közötti, középiskolás fiatal vesz részt a selejtezőkön, valamilyen vízhez kapcsolódó helyi, regionális vagy globális projekttel. A Víz Világhetének keretében megrendezett esemény egyúttal kiváló eszköze a víz-, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének a fiatalok körében. Ezen a különleges, már a selejtezőktől angolul zajló, magas színvonalú versenyen hatalmas megtiszteltetés részt venni. Védnöke Viktória, a svéd koronahercegnő, aki találkozik a döntő résztvevőivel és személyesen adja át a győztesnek járó díjat.

Magyarország 2013-ban csatlakozott a vetélkedőhöz. A hazai verseny védnöke Áder János köztársasági elnök. Szervezője – számos partnerszervezet támogatásával – a GWP Magyarország Alapítvány.

Az idei verseny hazai döntőjét május 30-án rendezték a Magyar Víziközmű Szövetség tanácstermében.

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. az idei évben különdíjat adott azoknak a versenyzőknek, akik az általuk felvetett problémát nem csak alaposan bemutatták, de emellett annak megoldására konkrét javaslatokat dolgoztak ki, és ezzel mások számára is példát mutattak. A 2015-ös verseny különdíját Abuczki Richárd, Szalisznyó Ferenc és Takács Gábor (Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskola) a „Water budget – the prospects of rehabilitation of Mocsárosdűlő” című projektjük keretében végzett tudatformáló tevékenységük elismeréseként kapták meg.

 

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

13 óra ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

6 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago