Csökkent a szén-dioxid kibocsátás Európában

Minimálisan ugyan, de csökkent a szén-dioxid kibocsátás az Európai Unióban.

Csökkent a szén-dioxid kibocsátás Európában - ClimeNews - Hírportál

Az Eurostat adatai szerint 0,4 százalékkal kevesebb üvegházgázt eresztett a légkörbe a 27 uniós tagállam 2016-ban, mint egy évvel korábban.
A csökkentés éllovasa Málta volt, ahol 18, 6 százalékkal esett vissza a CO2-emisszió. Ezzel szemben éppen a környezetbarát Finnország 8,5 százalékkal több szén-dioxidot bocsátott ki a levegőbe. Magyarország sem csökkentette emisszióját, nálunk 2,9 százalékkal nőtt a kibocsátás 2016-ban.

Összességében 11 uniós tagállamban sikerült visszafogni a klímaváltozásért felelős gáz kibocsátását: Bulgária 7, Portugália 5,7, Nagy-Britannia 4,8 Luxemburg 3,8, Görögország 3,3, Olaszország 2,9 Románia 1,7, Észtország 1,0, Csehország 0,7, Belgium 0,6 százalékkal fogta vissza emisszióját.

A legnagyobb növekedést elkönyvelő Finnországot a kibocsátás növelésében, Ciprus követi, 7, Szlovénia 5,8 valamint Dánia 5,7 százalékkal. Litvánia és Lettország is megelőz minket emisszió-növekedésben, 3,9 illetve 3,7 százalékkal.

Forrás: Energiainfo | Csökkent a szén-dioxid kibocsátás Európában - ClimeNews - Hírportál


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.