Felelős társaságok

Szép volt – Megérkezett a Continoom új dala

“Nélkülünk a Föld biztos szebb lesz, és nevet, ha gondol ránk” – A Continoom zenekar új, odamondós dala a “Szép Volt” komoly társadalmi problémát dolgoz fel.



 

A budapesti fúziós rock-metal zenét játszó zenekar egy egészen más szemszögből vizsgálja meg a tényt: ha nem teszünk mielőbb valamit az emberiség megmentéséért, hamarosan már csak “Futunk, mintha elbújhatnánk” a Földanya haragja elől. A dal és mellé nagyon találóan és profi módon kivitelezett videóanyag átfogóan vizsgálja a környezetszennyezés problémáit. A CO2 kibocsájtást, a túlhalászást, az óceánok szemét szennyezését, a globális felmelegedést és a túlnépesedést.

A zenekar énekese, Schrott Péter az új dal részleteibe is beavatott minket:

“Úgy érezzük, hogy muszáj tennünk valamit annak érdekében, hogy az emberek észbe kapjanak. Bár sajnos már-már közhelyes szavak ezek, de a saját és ami még fontosabb, a gyermekeink élete és a jövője a tét. Bár jó látni, hogy azok a szervezetek akik szintén emellett tették le a voksukat egyre több szóhoz jutnak, és jó érzés, hogy sok ember egyre többet tesz, ez sajnos még mindig kevés. Mi egyenként is sokat tudunk tenni, azonban globális szinten csak a nagyhatalmak és a Föld országainak vezetői tudnának igazán hatékonyan fellépni a probléma kezeléséhez. Rendeleteket kellene hozni, törvényeket módosítani, hogy végre igazán jó irányba forduljon a történet. Ugyan klíma csúcstalálkozókat tartanak és intenzíven kommunikálnak a megoldási lehetőségekről, mégis úgy érezzük ezek nagyrészt egyelőre csak látszatintézkedések.

A Szép Volt című dal szövege eléggé odamondósra sikerült. Szeretnénk, ha ez a dal a zenei támogatása lehetne a globális probléma megoldásának. Úgy tűnik, hogy szépen haladunk a tervünkkel, hiszen a FB-on is már több száz megosztása van a videónak. Reméljük a legjobbakat!”

A videóklip ezen a linken tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=vF8dJLtRsXw

A Continoom zenekar további elérhetőségei:
FB: www.facebook.com/continoom
Instagram: www.instagram.com/continoom
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1GRb_KKDnfSVI4w27sMuHw
WEB: www.continoom-music.com

Szóval, a fentiek tükrében, ahogy a ‘Nagy generáció (1968)’ zenekarai egészen a rendszerváltásig és azon is túl, mindig is ki tudták fejezni az érzelmeiket, gondolataikat. Meg tudták fogalmazni, – bármennyire is el kellett rejteni a szövegben -, hogy mit is kellene csinálni.

Nem sorolnám föl a zenekarokat és azok vezéralakjainak neveit, még véletlenül kifelejtenék valakit és azt nem szeretném. De mindenki tudja, akik az 1960-as években születtek, hogy mire gondolok. Sajnos alig marad pár ilyen bátor irány, szellemi gócpont mint a Continoom. Akik már tudják, megértették és ki is merik fejezni az időszerű bajokat, a környezetszennyezés problémáit.

Ez a dal is egy eszköz melynek megosztása, megismertetése azzal a korosztállyal, sőt mindannyiunkkal egy komoly feladat az emberekben meglévő közöny miatt, amit tulajdonképpen kell legyőzni!

Kérem, ez a cikk (bár annak tűnhet) nem reklám, ez az amitől felébredhetnek az emberek és a hamisságokkal elterelt figyelmüket a valós problémára tudják fókuszálni és elkezdik megmenteni magukat, mert a gát átszakadt és jön az ár! Mindenkinek meg kell tennie a magáét, hogy ne csak egy “Szép Volt” legyen.

Rampasek, László A.
Forrás: Continoom

rampi

Recent Posts

Hogy ízlik az ‘ingyen ebéd’?

„Nincsen ingyen ebéd.” – így szól a közgazdaságtan klasszikus tétele: egy, a jelenben meg nem…

7 óra ago

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

4 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago