Szép volt – Megérkezett a Continoom új dala

“Nélkülünk a Föld biztos szebb lesz, és nevet, ha gondol ránk” – A Continoom zenekar új, odamondós dala a “Szép Volt” komoly társadalmi problémát dolgoz fel. 

A budapesti fúziós rock-metal zenét játszó zenekar egy egészen más szemszögből vizsgálja meg a tényt: ha nem teszünk mielőbb valamit az emberiség megmentéséért, hamarosan már csak “Futunk, mintha elbújhatnánk” a Földanya haragja elől. A dal és mellé nagyon találóan és profi módon kivitelezett videóanyag átfogóan vizsgálja a környezetszennyezés problémáit. A CO2 kibocsájtást, a túlhalászást, az óceánok szemét szennyezését, a globális felmelegedést és a túlnépesedést.

A zenekar énekese, Schrott Péter az új dal részleteibe is beavatott minket:

“Úgy érezzük, hogy muszáj tennünk valamit annak érdekében, hogy az emberek észbe kapjanak. Bár sajnos már-már közhelyes szavak ezek, de a saját és ami még fontosabb, a gyermekeink élete és a jövője a tét. Bár jó látni, hogy azok a szervezetek akik szintén emellett tették le a voksukat egyre több szóhoz jutnak, és jó érzés, hogy sok ember egyre többet tesz, ez sajnos még mindig kevés. Mi egyenként is sokat tudunk tenni, azonban globális szinten csak a nagyhatalmak és a Föld országainak vezetői tudnának igazán hatékonyan fellépni a probléma kezeléséhez. Rendeleteket kellene hozni, törvényeket módosítani, hogy végre igazán jó irányba forduljon a történet. Ugyan klíma csúcstalálkozókat tartanak és intenzíven kommunikálnak a megoldási lehetőségekről, mégis úgy érezzük ezek nagyrészt egyelőre csak látszatintézkedések.

A Szép Volt című dal szövege eléggé odamondósra sikerült. Szeretnénk, ha ez a dal a zenei támogatása lehetne a globális probléma megoldásának. Úgy tűnik, hogy szépen haladunk a tervünkkel, hiszen a FB-on is már több száz megosztása van a videónak. Reméljük a legjobbakat!”

A videóklip ezen a linken tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=vF8dJLtRsXw

A Continoom zenekar további elérhetőségei:
FB: www.facebook.com/continoom
Instagram: www.instagram.com/continoom
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1GRb_KKDnfSVI4w27sMuHw
WEB: www.continoom-music.com

Szóval, a fentiek tükrében, ahogy a ‘Nagy generáció (1968)’ zenekarai egészen a rendszerváltásig és azon is túl, mindig is ki tudták fejezni az érzelmeiket, gondolataikat. Meg tudták fogalmazni, – bármennyire is el kellett rejteni a szövegben -, hogy mit is kellene csinálni.

Nem sorolnám föl a zenekarokat és azok vezéralakjainak neveit, még véletlenül kifelejtenék valakit és azt nem szeretném. De mindenki tudja, akik az 1960-as években születtek, hogy mire gondolok. Sajnos alig marad pár ilyen bátor irány, szellemi gócpont mint a Continoom. Akik már tudják, megértették és ki is merik fejezni az időszerű bajokat, a környezetszennyezés problémáit.

Ez a dal is egy eszköz melynek megosztása, megismertetése azzal a korosztállyal, sőt mindannyiunkkal egy komoly feladat az emberekben meglévő közöny miatt, amit tulajdonképpen kell legyőzni!

Kérem, ez a cikk (bár annak tűnhet) nem reklám, ez az amitől felébredhetnek az emberek és a hamisságokkal elterelt figyelmüket a valós problémára tudják fókuszálni és elkezdik megmenteni magukat, mert a gát átszakadt és jön az ár! Mindenkinek meg kell tennie a magáét, hogy ne csak egy “Szép Volt” legyen.

Rampasek, László A.
Forrás: Continoom

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.