Felelős társaságok

A jövő neve HALÁL/élet? – Frissített

A jövő neve HALÁL/élet? – Megoldás a klímaváltozásra, avagy a változás 6 programja.

 

Ez a könyv a klímaváltozás témakörét járja körül, arra megoldást keresve, mind környezeti, gazdasági, társadalmi, közéleti és technológiai szempontból, köznapi, érthető nyelven megfogalmazva. Átfogó képet ad az említett szempontok alapján a globális felmelegedés lassítására, megoldására.

A könyv úgy lett megírva, hogy szakemberként, magánemberként, szülőként, vezetői szerepben élő emberként (akár cégben, akár a társadalomban), oktatóként és gazdasági szereplőként is használható, és olvasható legyen.

Weboldalukon (https://justdobetterworld.hu/) elérhető ingyenes kiadványuk „50 költséghatékony környezetbarát családi praktika” címen, melyben összegyűjtöttek 50 olyan egyszerű ötletet, aminek alkalmazásával Ön és Családja életmódja könnyen és gyorsan válhat környezetbaráttá.

Amennyiben szeretné ismerősei és Családja számára ajánlani a könyvet, javasolják a Könyv első fejezetének ingyenesen elérhető kivonatát, mely szintén megtalálható weboldalukon is.

Miért érdemes elolvasni a könyvet?

  • A könyv tartalmának kb. 90%-a egy komplett megoldásrendszert ad arra, hogyan tud az emberiség a fejlődés jelentősebb megtörése nélkül kijönni történelme legnagyobb fenyegetéséből.
  • A könyvnek csak az eleje foglalkozik a klímaváltozás problémáival, mégis pontos képet ad azok mértékéről, közelebbi és középtávú jövőnkre gyakorolt hatásairól. Szóval tisztába kerülhet azzal, hogy mekkora a baj valójában! Annyit előre elmondanak, hogy sokkal nagyobb, mint azt legtöbben gondolják…
  • A könyv több mint 100 olyan aktivitást foglal össze, melyek közül kedvére válogathat bárki, azért, hogy akár mai naptól elkezdhessen tenni egy szebb és boldogabb jövőért! Nem mellesleg, ezek mind olyan lehetőségek, melyek az egyén saját életét is jobbá teszik!
  • A könyvből megtudhatja, hogy az emberi lélek és a klímaváltozás kapcsolata milyen erős és megtanulhatja azt is, hogy ami élettámogató tevékenység, az nem csak a klímaváltozás ellen hat, hanem a személyes boldogságot is fokozza!
  • A könyv olyan megoldásrendszert mutat be, mely fokozatosan átvezethet a mai gazdasági-társadalmi berendezkedésből egy klímatudatosabb jövőbe.
  • A könyv olyan megoldást ismertet, mely alulról jövő kezdeményezésként, de politikai irányítás mellet is működhet vagy akár ezek bármely arányú kombinációjaként mehet végbe.
  • A könyv függetlenül munkakörtől és anyagi helyzettől, bárki számára alkalmazható megoldásokat ad.

A szerzőről

Dr. Dittrich Ernő a műszaki tudományok doktora, a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszékének oktatója, kutató, feltaláló, vezető tervező és műszaki szakértő, aki egész életében összetett víz- és környezetvédelmi problémákkal foglalkozott. Több mint 20 éves szakmai munkájának is egyik központi kérdésköre a klímaváltozás.
Ötgyermekes apaként személyes harcának tekinti a klímaváltozás elleni küzdelmet, hogy gyermekeinek is legyen esélyük a boldog és kiegyensúlyozott életre. Így nem kisebb célt tűzött ki maga elé: a saját kipusztulása felé rohanó emberiség megmentését…


A 2022-es 6 alkalomból álló könyvbemutató előadás sorozatuk első alkalmának témája az volt, hogy: Mekkora a baj?
Íme egy kis ízelítő sorozat a könyv témáiból.

Első rész.


Második rész.

Harmadik rész.

Negyedik rész.

Ötödik rész.

Hatodik rész.

Hetedik rész.

Nyolcadik rész.

Kilencedik rész.

Tizedik rész.

Tizenegyedik rész.

A könyv megrendelhető az alábbi képre kattintva.

 

 


rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

3 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago