Egy fiatal magyar lány petícióval harcol a klímaváltozás ellen

COP27: egy fiatal magyar lány petícióval harcol a klímaváltozás ellen.

Miközben a felnőttek csak beszélnek, a fiatalok cselekszenek. A sarm es-sejki COP27 klímacsúcson a világ legbefolyásosabb politikusai és üzletemberei gyűltek össze. Szinte minden nap keretszerződéseket és szándéknyilatkozatokat fogadnak el, de az EU által támogatott Climate of Change ifjú aktivistái szerint ez nem elég. Gyors és határozott fellépésre van szükség.

 

Éppen ezért átadtak az Európai Bizottságnak egy petíciót, amit 13 országban összesen 105 ezren írtak alá. Az 5 fős delegációban pedig egy magyar lány, Kiss Fanni is helyet kapott.

Négy követelésünk van. Ebből szerintem a legfontosabb az ifjúságnak a bevonása, és az, hogy ne csak teret adjanak arra, hogy beszéljünk a követeléseinkről, hanem ezeket vegyék is figyelembe. Illetve szervezzenek olyan beszélgetéseket, ahol közvetlenül a döntéshozóknak mondhatjuk el, hogy mit is szeretnénk. Ezen kívül szorgalmazzuk, hogy az Európai Unió ne 2050-re, hanem már 2040-re érje el a klímasemlegességet, mert csak így lehet elkerülni a további katasztrófákat. Valamint szerintünk támogatni kell azokat az országokat, amelyeket a leginkább érint a klímaváltozás.

Fanni az elmúlt napokban számos interjút adott és európai, amerikai, sőt afrikai politikusoknak is elmondhatta: a fiatalok nem hagyják, hogy eljátsszák a jövőjüket. Szerinte túl sok a látszatintézkedés és felháborító, hogy a konferencia egyik főszponzora a Coca Cola, a világ legtöbb műanyag hulladékot termelő cége.

Forrás: Euronews


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.