A jövő neve HALÁL/élet? – Frissített

A jövő neve HALÁL/élet? – Megoldás a klímaváltozásra, avagy a változás 6 programja.

 

Ez a könyv a klímaváltozás témakörét járja körül, arra megoldást keresve, mind környezeti, gazdasági, társadalmi, közéleti és technológiai szempontból, köznapi, érthető nyelven megfogalmazva. Átfogó képet ad az említett szempontok alapján a globális felmelegedés lassítására, megoldására.

A könyv úgy lett megírva, hogy szakemberként, magánemberként, szülőként, vezetői szerepben élő emberként (akár cégben, akár a társadalomban), oktatóként és gazdasági szereplőként is használható, és olvasható legyen.

Weboldalukon (https://justdobetterworld.hu/) elérhető ingyenes kiadványuk „50 költséghatékony környezetbarát családi praktika” címen, melyben összegyűjtöttek 50 olyan egyszerű ötletet, aminek alkalmazásával Ön és Családja életmódja könnyen és gyorsan válhat környezetbaráttá.

Amennyiben szeretné ismerősei és Családja számára ajánlani a könyvet, javasolják a Könyv első fejezetének ingyenesen elérhető kivonatát, mely szintén megtalálható weboldalukon is.

Miért érdemes elolvasni a könyvet?

  • A jövő neve HALÁL/élet?A könyv tartalmának kb. 90%-a egy komplett megoldásrendszert ad arra, hogyan tud az emberiség a fejlődés jelentősebb megtörése nélkül kijönni történelme legnagyobb fenyegetéséből.
  • A könyvnek csak az eleje foglalkozik a klímaváltozás problémáival, mégis pontos képet ad azok mértékéről, közelebbi és középtávú jövőnkre gyakorolt hatásairól. Szóval tisztába kerülhet azzal, hogy mekkora a baj valójában! Annyit előre elmondanak, hogy sokkal nagyobb, mint azt legtöbben gondolják…
  • A könyv több mint 100 olyan aktivitást foglal össze, melyek közül kedvére válogathat bárki, azért, hogy akár mai naptól elkezdhessen tenni egy szebb és boldogabb jövőért! Nem mellesleg, ezek mind olyan lehetőségek, melyek az egyén saját életét is jobbá teszik!
  • A könyvből megtudhatja, hogy az emberi lélek és a klímaváltozás kapcsolata milyen erős és megtanulhatja azt is, hogy ami élettámogató tevékenység, az nem csak a klímaváltozás ellen hat, hanem a személyes boldogságot is fokozza!
  • A könyv olyan megoldásrendszert mutat be, mely fokozatosan átvezethet a mai gazdasági-társadalmi berendezkedésből egy klímatudatosabb jövőbe.
  • A könyv olyan megoldást ismertet, mely alulról jövő kezdeményezésként, de politikai irányítás mellet is működhet vagy akár ezek bármely arányú kombinációjaként mehet végbe.
  • A könyv függetlenül munkakörtől és anyagi helyzettől, bárki számára alkalmazható megoldásokat ad.

A szerzőről

Dr. Dittrich Ernő a műszaki tudományok doktora, a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszékének oktatója, kutató, feltaláló, vezető tervező és műszaki szakértő, aki egész életében összetett víz- és környezetvédelmi problémákkal foglalkozott. Több mint 20 éves szakmai munkájának is egyik központi kérdésköre a klímaváltozás.
Ötgyermekes apaként személyes harcának tekinti a klímaváltozás elleni küzdelmet, hogy gyermekeinek is legyen esélyük a boldog és kiegyensúlyozott életre. Így nem kisebb célt tűzött ki maga elé: a saját kipusztulása felé rohanó emberiség megmentését…


A 2022-es 6 alkalomból álló könyvbemutató előadás sorozatuk első alkalmának témája az volt, hogy: Mekkora a baj?
Íme egy kis ízelítő sorozat a könyv témáiból.

Első rész.


Második rész.

Harmadik rész.

Negyedik rész.

Ötödik rész.

Hatodik rész.

Hetedik rész.

Nyolcadik rész.

Kilencedik rész.

Tizedik rész.

Tizenegyedik rész.

A könyv megrendelhető az alábbi képre kattintva.

Dittrich Ernő | A jövő neve HALÁL/élet?

 

 


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.