Categories: Felelős társaságok

A karbonsemleges termékeket címkézi az Amazon

A karbonsemleges termékek az amazon.com-on a ‘Climate Pledge Friendly’ program részeként jelennek meg. Az Amazon a karbonsemleges termékek külön megjelölésével segít a fogyasztóknak fenntarthatóbb módon vásárolni és hozzájárulni a természet megóvásához.

A program célja, hogy a karbonsemlegesítésben résztvevő megbízható tanúsítókkal együttműködve segítse a vásárlókat a fenntarthatóbb termékek felfedezésében és vásárlásában. Az Amazonon történő termékkeresés során a vásárlók a ‘Climate Pledge Friendly’ címkét látják a megfelelő termékeken, ahol többet is megtudhatnak azokról a tanúsítványokról, amelyek a terméket karbonsemlegessé teszik. Ez azt jelenti, hogy a ‘karbonsemleges’ terméktanúsítás látható lesz a vásárlók számára a kiskereskedők népszerű weboldalán is, és beépül egy fontos fogyasztói csatornába.

Tudjuk, hogy a fogyasztók változást akarnak, és egyre inkább hajlandóak arra használni vásárlóerejüket, hogy a termékek előállításának, forgalmazásának és használatának átalakítását ösztönözzék. A vásárlók széles köre számára az Amazonon már elérhetővé váltak ezek az éghajlatbarát vásárlások.

Az Amazon világszerte megkönnyíti a vásárlók számára, hogy lépéseket tegyenek a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentése érdekében, beleértve a mindennapi termékek cseréjét fenntarthatóbb lehetőségekre. Amikor a vásárlók ‘karbonsemleges’ tanúsítvánnyal ellátott termékeket vásárolnak, biztosak lehetnek abban, hogy lépéseket tesznek a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóság elérése érdekében. Hozzájárulnak, hogy  a globális felmelegedést 2 C-fok alatt tartsuk.

A címkéről egy részlet: a tanúsító felméri a termék gyártása során keletkező összes kibocsátást, belső csökkentéseket hajt végre, a fennmaradó részt pedig kiegyenlíti (carbon offset).

A programban találkozhatunk a HP DesignJet nyomtatókkal, a Logitech játéktermékekkel és a Yorkshire Tea céggel, ők úttörő szerepet vállaltak ezen a területen, nem véletlenül vívták ki maguknak a vásárlók bizalmát.

Rampasek, László A.

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

2 nap ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

1 hét ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

3 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago