Civilizáció

A már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfolt tünete

1964. okt. 14: Nobel-békedíjat kapott Martin Luther King amerikai fekete polgárjogi harcos, lelkész.

Te hallottál már más forrásból arról, hogy ő mennyire támogatta a fogamzásgátlást, már az ötvenes évektől, amikor még a legtöbb országban tiltott volt?

Martin Luther King születésnapja nemzeti ünnep az USÁ-ban, mégse emlegetik ezt a munkáját, mint ahogy Gandhi nemzés-ellenessége is tabu téma, stb.
Civilizációnk túlnépesedés okozta, már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfoltjának tipikus tünete, hogy a sokat emlegetett példaképeknek is a túlnépesedésről és fogamzásgátlásról tett nyilatkozatai ismeretlenek maradnak, a média, a vallások, a politika … elhallgatják, még a közbeszédben is tabu.

A sötét korok járványaitól és a jelenlegi megoldatlan betegségektől eltérően a túlnépesedés modern járványa megoldható a már fölfedezett eszközökkel és a rendelkezésünkre álló forrásokkal. Nem a megoldás ismerete hiányzik, hanem hogy egyetemesen tudatára ébredjünk a probléma súlyának és oktassuk az áldozatok milliárdjait.

(Martin Luther King Jr)

“Unlike plagues of the dark ages or contemporary diseases (which) we do not yet understand, the modern plague of overpopulation is soluble by means we have discovered and with resources we possess. What is lacking is not sufficient knowledge of the solution, but universal consciousness of the gravity of the problem and the education of the billions who are its victims.” (Dr. Martin Luther King Jr)

Rampasek, László A.
Forrás: Jezebel | Simonyi Gyula

rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

4 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago