A már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfolt tünete

1964. okt. 14: Nobel-békedíjat kapott Martin Luther King amerikai fekete polgárjogi harcos, lelkész.

A már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfolt tünete | ClimeNews - Hírportál

Te hallottál már más forrásból arról, hogy ő mennyire támogatta a fogamzásgátlást, már az ötvenes évektől, amikor még a legtöbb országban tiltott volt?

Martin Luther King születésnapja nemzeti ünnep az USÁ-ban, mégse emlegetik ezt a munkáját, mint ahogy Gandhi nemzés-ellenessége is tabu téma, stb.
Civilizációnk túlnépesedés okozta, már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfoltjának tipikus tünete, hogy a sokat emlegetett példaképeknek is a túlnépesedésről és fogamzásgátlásról tett nyilatkozatai ismeretlenek maradnak, a média, a vallások, a politika … elhallgatják, még a közbeszédben is tabu.

A sötét korok járványaitól és a jelenlegi megoldatlan betegségektől eltérően a túlnépesedés modern járványa megoldható a már fölfedezett eszközökkel és a rendelkezésünkre álló forrásokkal. Nem a megoldás ismerete hiányzik, hanem hogy egyetemesen tudatára ébredjünk a probléma súlyának és oktassuk az áldozatok milliárdjait.

(Martin Luther King Jr)

“Unlike plagues of the dark ages or contemporary diseases (which) we do not yet understand, the modern plague of overpopulation is soluble by means we have discovered and with resources we possess. What is lacking is not sufficient knowledge of the solution, but universal consciousness of the gravity of the problem and the education of the billions who are its victims.” (Dr. Martin Luther King Jr)

Rampasek László
Forrás: Jezebel | Simonyi Gyula


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.