Felelős társaságok

A Minerva Team a női munkavállalóival együtt karbonsemleges

A Minerva Team megannyi karbonlábnyom-csökkentéssel járó döntés után, közel 100 tonna CO2 kiegyenlítésével elérte a teljes karbonsemlegességet.

Ezt megelőzően Európai Uniós források felhasználásával, karbonsemleges partnerek választásával és új technológiák bevezetésével csökkentette az ÜHG-kibocsátási értékeit. A vállalat most további fejlesztéseken dolgozik.

A szükséges változtatásokkal a nagykanizsai székhelyű Kft. Magyarország első karbonsemleges munkaruházatot gyártó és forgalmazó vállalata lett. Ezzel a BOCS által auditált minősítéssel 2023-ban a nemzetközi piacon, karbonsemleges partnerként tudja megszilárdítani együttműködéseit.

A cég multinacionális vállalatok számára tervez olyan termékeket, amelyek mind alkalmasak bértextília szolgáltatásra. Az elmúlt időszakban termékeinek 80 %-át osztrák, svájci, brit, német és szlovén piacon értékesítette.
Alapanyagait az európai piacon szerzi be, amelyekről ellenőrizhetően bevizsgált, hitelesített tanúsítványokkal rendelkezik. A gyártás során az energiaszükséglet 100 %-át megújuló forrásból nyeri. Különösen nagy figyelmet fordítanak, szinte kizárólag nőkből álló munkavállalóinak, család- és alkalmazott-barát munkakörnyezet megteremtésére.
Csöndör Balázs, a Minerva Team igazgatója elkötelezetten hisz a karbonsemleges-láncok kiépítésének szükségességében, és a szociálisan rászorulók számára megfelelő életminőséget biztosító munkahelyek létrehozásában.

Üzleti stratégiája, hogy hosszú élettartalmú, megbízható minőségű termékeket állítsanak elő, melyről teljes életciklusuk alatt felelős módon gondoskodnak karbonlábnyomuk maximális csökkentésével.

A Minerva Team önkéntes karbonpiaci részvételével 2023-ban teljes körűen használhatja a SCOPE 3 szerinti tanúsításnak megfelelően, az iCC védjegyet. Ez azt jelenti, hogy a vállalat és weboldala közvetlen és közvetett szén-dioxid-kibocsátása 100%-ban kiegyenlítésre került.

A Minerva Team a PAS 2060 és a vonatkozó nemzetközi szabályok alapján 100%-ban karbonsemleges. A hitelesítést az önkéntes karbonpiac meghatározó szereplője, az OurOffset Nonprofit LLC. az üvegházhatású gázok környezetvédelmi piacainak vezető, több szerepkörös infrastruktúra-szolgáltatója végezte. A szén-dioxid-kiegyenlítés QFPC-típusú, a családtervezés emberi jogát támogató karbonkreditekkel történt.
Ennek értéke nemzetközileg elfogadott, szakmai szervezetek által hitelesített számításokon alapul, és az ÜHG-k (üvegházhatású gázok) légkörbe jutásának megelőzésével mérhető. Magyarország legnagyobb múltú környezetvédelmi szervezete, a BOCS támogatásával történik a vállalat CSR stratégiájának kidolgozása is.

 

A karbonsemlegesség elérésével a Minerva Team Kft. morális üzleti partnerséget kínál. A vállalati fenntarthatóság és hr területén elért eredményeivel méltán került az európai piac elismert vállalatai közé.

Kováts Andrea


rampi

Recent Posts

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

5 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

1 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

1 hónap ago