Az álzöldeknek jó hír százmilliók nyomorúsága?

Is the misery of hundreds of millions good news for the pseudo-greens?Mi jelentősége van a népességrobbanás lassulásának, amikor szinte jelentéktelen azoknak a fejenkénti ökolábnyoma, akik népességrobbannak? Az álzöldeknek jó hír százmilliók nyomorúsága?

Évtizedek óta döbbenetesen tartja magát egyfajta álzöld szemellenző (pontosabban szív-ellenző) a szegények kis ökolábnyomának hangsúlyozásában. Az ilyen ellenvetéseket inkább a gazdagok iránti düh motiválja, mint a szegények iránti szolidaritás. Az utóbbi a fogamzásgátlás támogatásának fő motivációja.

– Az álzöldeknek jó hír százmilliók nyomora, mivel az nem terheli túl a Földet?[19]
– A szegények egyáltalán nem büszkék a kicsi ökológiai lábnyomukra, minden erejükkel igyekszenek inkább magasabb életszínvonal felé.

– Az emberiség környezetterhelésének növekedését épp a szegények milliárdjai jelentik, akik igyekszenek anyagilag följebb emelkedni. Ki hibáztathatja őket? Azok az álzöldek biztos nem, akik nem segítették a fogamzásgátlást nélkülözők százmillióit, hogy ne szülessen naponta kb. 100000 olyan gyermek, akit szülei nem akartak.[28]

Egyébként baleset-teherbeesések egyáltalán nem csak a kis lábnyomú országokban történnek. A szegényebb (nem-OECD) országok átlagos fejenkénti karbonlábnyoma (t/fő/év) 2018-ban nem sokkal kevesebb (4.98), mint Magyarországé (6.16).[29][30][31]    

Olyasmiket állítani, hogy még a mainál is több embert el tudna tartani a Földa bioszféra komplexitását semmibevevő tudománytalan, önhitt felelőtlenség és a jövő generációk nyomorúságra ítélése. A társadalom nem sertéstelep, nem csak élelmiszernek kell elegendőnek lennie. De még élelmezni se tudna a Föld ennyi embert fosszilis energia nélkül. Az emberiség több mint 80%-a olyan kis eltartóképességű országokban él, ahol csak nyomorúságba süllyedve – vagy jelentős népességcsökkenéssel – érheti el a fenntarthatóságot...[19] 

Karbonsemleges Magyarország azonnal: tudomány és humánum | Az álzöldeknek jó hír százmilliók nyomorúsága?

Hivatkozások:

[19]  Ki szeretne világnyomorba süllyedni?
[28] https://www.guttmacher.org/sites/default/files/report_pdf/abortion-worldwide.pdf
[29] https://data.worldbank.org/indicator/EN.ATM.GHGT.KT.CE?locations=OE-1W
[30] https://data.worldbank.org/indicator/SP.POP.TOTL?locations=OE-1W
[31] https://data.worldbank.org/indicator/EN.ATM.GHGT.KT.CE?locations=HU-1W

Forrás: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.