A Minerva Team a női munkavállalóival együtt karbonsemleges

A Minerva Team megannyi karbonlábnyom-csökkentéssel járó döntés után, közel 100 tonna CO2 kiegyenlítésével elérte a teljes karbonsemlegességet.

Ezt megelőzően Európai Uniós források felhasználásával, karbonsemleges partnerek választásával és új technológiák bevezetésével csökkentette az ÜHG-kibocsátási értékeit. A vállalat most további fejlesztéseken dolgozik.

A Minerva Team a női munkavállalóival együtt karbonsemleges

A szükséges változtatásokkal a nagykanizsai székhelyű Kft. Magyarország első karbonsemleges munkaruházatot gyártó és forgalmazó vállalata lett. Ezzel a BOCS által auditált minősítéssel 2023-ban a nemzetközi piacon, karbonsemleges partnerként tudja megszilárdítani együttműködéseit.

A cég multinacionális vállalatok számára tervez olyan termékeket, amelyek mind alkalmasak bértextília szolgáltatásra. Az elmúlt időszakban termékeinek 80 %-át osztrák, svájci, brit, német és szlovén piacon értékesítette.
A Minerva Team a női munkavállalóival együtt karbonsemlegesAlapanyagait az európai piacon szerzi be, amelyekről ellenőrizhetően bevizsgált, hitelesített tanúsítványokkal rendelkezik. A gyártás során az energiaszükséglet 100 %-át megújuló forrásból nyeri. Különösen nagy figyelmet fordítanak, szinte kizárólag nőkből álló munkavállalóinak, család- és alkalmazott-barát munkakörnyezet megteremtésére.
Csöndör Balázs, a Minerva Team igazgatója elkötelezetten hisz a karbonsemleges-láncok kiépítésének szükségességében, és a szociálisan rászorulók számára megfelelő életminőséget biztosító munkahelyek létrehozásában.

A Minerva Team a női munkavállalóival együtt karbonsemleges

Üzleti stratégiája, hogy hosszú élettartalmú, megbízható minőségű termékeket állítsanak elő, melyről teljes életciklusuk alatt felelős módon gondoskodnak karbonlábnyomuk maximális csökkentésével.

A Minerva Team önkéntes karbonpiaci részvételével 2023-ban teljes körűen használhatja a SCOPE 3 szerinti tanúsításnak megfelelően, az iCC védjegyet. Ez azt jelenti, hogy a vállalat és weboldala közvetlen és közvetett szén-dioxid-kibocsátása 100%-ban kiegyenlítésre került.

A Minerva Team a PAS 2060 és a vonatkozó nemzetközi szabályok alapján 100%-ban karbonsemleges. A hitelesítést az önkéntes karbonpiac meghatározó szereplője, az OurOffset Nonprofit LLC. az üvegházhatású gázok környezetvédelmi piacainak vezető, több szerepkörös infrastruktúra-szolgáltatója végezte. A szén-dioxid-kiegyenlítés QFPC-típusú, a családtervezés emberi jogát támogató karbonkreditekkel történt.
Ennek értéke nemzetközileg elfogadott, szakmai szervezetek által hitelesített számításokon alapul, és az ÜHG-k (üvegházhatású gázok) légkörbe jutásának megelőzésével mérhető. Magyarország legnagyobb múltú környezetvédelmi szervezete, a BOCS támogatásával történik a vállalat CSR stratégiájának kidolgozása is.

 

A karbonsemlegesség elérésével a Minerva Team Kft. morális üzleti partnerséget kínál. A vállalati fenntarthatóság és hr területén elért eredményeivel méltán került az európai piac elismert vállalatai közé.

Kováts Andrea


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.