Emberi jogok

A szívjóság menti meg a világot, nem a fogyasztók hibáztatása

A világot a nők és a jövendő gyerekek iránti könyörtelen közömbösség taszította a klímamegbolondulás, műanyag-szennyezés, fajkihalás, talaj- és erdőpusztulás, ökológiai- és civilizációs összeomlás szakadékába: a fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmilliói iránti antihumánus szívtelenség!

Fél évszázad alatt kb. két milliárd olyan gyerek született és szenvedett el életre szóló pszichés sérüléseket, akit szülei nem akartak. Százmilliónyi nő és csecsemő halt bele a fogamzásgátlási lehetőségek hiányába. Több milliárd szegény lány és nő élete tört derékba baleset-teherbeesések miatt.

Hatékonyan akarsz tenni a jövőért? Segítsd a fogamzásgátlást: https://qfpc.bocs.eu

Persze az emberi lény önző, nem érdekli mások nyomorúsága. De a probléma nem is az önzés, hanem a tudatlanság: kevesen ismerik fel, hogy saját elemi érdekük a fogamzásgátlás segítése. Ez talán az egyetlen terület, amely nem csak a szegényeknek, hanem a gazdagoknak, hatalmasoknak, önzőknek, gonoszoknak is érdekük.

Ugyanis fél évszázad alatt felére csökkent a Földön az egy főre jutó eltartóképesség és tovább süllyed: mindannyian világnyomorra lettünk ítélve a népességrobbanás miatt.
(Akár az alábbi térképen még zöld színű országoknak – Kanada, Brazília, Oroszország stb. – mennyi esélyük van megvédeni területüket a túlnépesedettektől?)

Az általános tudatlanságot jól mutatja az éretlen zöldek tudathasadása az alábbi infografikán belül! A legalul lévő évkörön olyan országokat hibáztatnak a Föld túlterhelése miatt, amelyek a följebb lévő térképen zöld színűek, azaz nem terhelik túl a területüket.
Ugyanakkor megdicsérnek kis ökolábnyomukért olyan szegény országokat, amelyek a térképen piros színűek, azaz erősen túlterhelik saját területüket. Ráadásul a túlnépesedésük rájuk zárta a szegénység csapdáját: utolsó erőfeszítésük a följebb emelkedésre végképp szétbarmolja területük eltartó képességét.

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(“script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Tegnap épp Argentína volt soron: ha mindenki úgy élne, mint az argentinok, már tegnap elfogyott volna, amit a Föld erre az évre nyújtani tud – mondják az éretlen zöldek. Miközben Argentina csak a felét használja a területe eltartóképességének.

Bizonyára milliónyi mindenféle bajokon aggódó ill. mindenféle rászorultságokkal együttérző cikkel és poszttal találkozol. Olyanokat is látsz, akik a túlnépesedés miatt aggódnak és a védekezéstől megfosztottakkal éreznek együtt?
Úgy tűnik ősemberi agyunk képtelen veszélynek érezni a saját szaporodásunkat. Te ismersz érett zöldeket, akik a fogamzásgátlás emberi jogának érvényesítésével hatékonyan cselekszenek a jövőért? Támogatod őket legalább titokban – ha pl. ennek a posztnak a megosztását már nem tudnád felvállalni ismerőseid előtt?

Forrás: Simonyi Gyula /Facebook

rampi

Recent Posts

Szén-dioxid kibocsátás és oxigénkoncentráció

Hogyan hat a jövőbeni felmelegedés és CO2-kibocsátás az oxigénkoncentrációra? Az oxigénszint csökken a fosszilis tüzelőanyagok…

6 óra ago

A ‘fenntartható’ nem fenntartható: az ESG talpraállítása

A “fenntartható” szó exponenciális sebességgel szaporodik, hamarosan már minden mondatban szerepelni fog, akár többször is. Viszont…

6 nap ago

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

2 hét ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

2 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

4 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

4 hét ago