A szívjóság menti meg a világot, nem a fogyasztók hibáztatása

A világot a nők és a jövendő gyerekek iránti könyörtelen közömbösség taszította a klímamegbolondulás, műanyag-szennyezés, fajkihalás, talaj- és erdőpusztulás, ökológiai- és civilizációs összeomlás szakadékába: a fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmilliói iránti antihumánus szívtelenség!

A szívjóság menti meg a világot, nem a fogyasztók hibáztatása | ClimeNews - Hírportál

Fél évszázad alatt kb. két milliárd olyan gyerek született és szenvedett el életre szóló pszichés sérüléseket, akit szülei nem akartak. Százmilliónyi nő és csecsemő halt bele a fogamzásgátlási lehetőségek hiányába. Több milliárd szegény lány és nő élete tört derékba baleset-teherbeesések miatt.

Hatékonyan akarsz tenni a jövőért? Segítsd a fogamzásgátlást: https://qfpc.bocs.eu

Persze az emberi lény önző, nem érdekli mások nyomorúsága. De a probléma nem is az önzés, hanem a tudatlanság: kevesen ismerik fel, hogy saját elemi érdekük a fogamzásgátlás segítése. Ez talán az egyetlen terület, amely nem csak a szegényeknek, hanem a gazdagoknak, hatalmasoknak, önzőknek, gonoszoknak is érdekük.

Ugyanis fél évszázad alatt felére csökkent a Földön az egy főre jutó eltartóképesség és tovább süllyed: mindannyian világnyomorra lettünk ítélve a népességrobbanás miatt.
(Akár az alábbi térképen még zöld színű országoknak – Kanada, Brazília, Oroszország stb. – mennyi esélyük van megvédeni területüket a túlnépesedettektől?)

Az általános tudatlanságot jól mutatja az éretlen zöldek tudathasadása az alábbi infografikán belül! A legalul lévő évkörön olyan országokat hibáztatnak a Föld túlterhelése miatt, amelyek a följebb lévő térképen zöld színűek, azaz nem terhelik túl a területüket.
Ugyanakkor megdicsérnek kis ökolábnyomukért olyan szegény országokat, amelyek a térképen piros színűek, azaz erősen túlterhelik saját területüket. Ráadásul a túlnépesedésük rájuk zárta a szegénység csapdáját: utolsó erőfeszítésük a följebb emelkedésre végképp szétbarmolja területük eltartó képességét.

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(“script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Tegnap épp Argentína volt soron: ha mindenki úgy élne, mint az argentinok, már tegnap elfogyott volna, amit a Föld erre az évre nyújtani tud – mondják az éretlen zöldek. Miközben Argentina csak a felét használja a területe eltartóképességének.

Bizonyára milliónyi mindenféle bajokon aggódó ill. mindenféle rászorultságokkal együttérző cikkel és poszttal találkozol. Olyanokat is látsz, akik a túlnépesedés miatt aggódnak és a védekezéstől megfosztottakkal éreznek együtt?
Úgy tűnik ősemberi agyunk képtelen veszélynek érezni a saját szaporodásunkat. Te ismersz érett zöldeket, akik a fogamzásgátlás emberi jogának érvényesítésével hatékonyan cselekszenek a jövőért? Támogatod őket legalább titokban – ha pl. ennek a posztnak a megosztását már nem tudnád felvállalni ismerőseid előtt?

Forrás: Simonyi Gyula /Facebook