CSR

Az ALDI a környezettudatosság útján

Magyarországon az ALDI lett az első olyan kiskereskedelmi áruházlánc, amely teljes hálózatának villamosenergia-szükségletét zöldáramból fedezi, az átállás következtében pedig 40%-kal csökkent az ALDI magyarországi CO2 kibocsátása.

A kezdeményezéssel az ALDI elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség díját, a CSR Hungary 2017-es „Környezet-Zöld kiválóság” kategóriadíját.

Az ALDI 2015-ben megfogalmazott klímastratégiájában globálisan vállalta, hogy 2020-ig az eladótéri négyzetméter arányában 30%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es szinthez képest. Tavaly március vége óta az ALDI Magyarország áruházai, központi irodaépülete és logisztikai központja teljes áramigényét itthon előállított, a MOL-tól vásárolt zöldárammal fedezi, ezáltal az áramfogyasztásból eredő szén-dioxid-kibocsátását nullára csökkentette.

Az energiaprojektbe a vásárlókat is bevonták,

akik tavaly tavasszal egy ingyenes, az áruházakban terjesztett kiadvány hasznos tanácsai segítségével csökkenthették háztartásuk energiafogyasztását. Ezután a kalandkeresők az energiatakarékossághoz kapcsolódó feladványok, logikai fejtörők megoldásával egy izgalmas szabadulószobában tehették próbára tudásukat, amely hónapokon keresztül ingyenesen rendelkezésre állt az ALDI vásárlói és dolgozói számára.

A zöld gondolkodást azonban nem lehet elég korán kezdeni, ezért az ALDI 2017 áprilisában meghirdette országos faültetési pályázatát hazai általános iskolák számára.

Az ebben részt vevők a környezetvédelem és a hatékony energiafelhasználás fontosságáról küldhettek be rajzokat, videókat, verseket, meséket vagy egyéb kreatív ötleteket.

A beérkezett pályázatokból az ALDI CSR-szakemberei végül négy iskolát (Vári Emil Általános Iskola, Kisvárda; Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola, Nézsa; Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola, Bak; Weöres Sándor Általános Iskola, Tököl) választottak ki. Az intézmények udvarait a diákok, tanárok és az ALDI dolgozói zöldítették ki az ősszel.

Forrás: elobolygonk.hu

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

24 óra ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

5 nap ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

2 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

2 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

3 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago