Civilizáció

Civilizációt nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni

1912. ápr. 14: A Titanic nevű 280 méter hosszú, 30 méter széles brit óriásgőzös (a világ akkori legnagyobb utasszállító hajója), útban Southamptonból New Yorkba, miközben megkísérelte megszerezni az Atlanti-óceánt leggyorsabban átszelő hajónak járó kék szalagot, egy jéghegy víz alatti párkányára futott, és másnap hajnali 2 óra 20 perckor elsüllyedt. A 2209 utas közül 1517 (elsősorban az elegendő mentőeszköz hiányában) életét vesztette.

A mentőcsónakok kapacitásához képest nagyon túl volt népesedve a Titanic.

S most a járványban kiderült, hogy az emberiség nagyon túl van népesedve a liftek és lépcsőházak, repülők és buszok, utcák és terek, irodaházak és termelőcsarnokok, buliterek és éttermek, mozik és áruházak, sportrendezvények és kirándulóhelyek stb. kapacitásához képest – mihelyt néhány méter távolságot kell tartani. Az emberiség többsége már városokban él, amelyeket AZ EMBEREK ÖSSZEZSÚFOLHATÓSÁGÁRA TERVEZTEK.

Túlnépesedés? Ugyan már! – vágják a fejünkhöz évtizedek óta, hiszen a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány a túlnépesedésre figyelmeztetésről és a fogamzásgátlás emberi jogáért kiállásáról lett híres/hírhedt nemzetközileg. Nos, civilizációt mostantól már nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni, csak a fogamzásgátlás közegészségügyi ingyenességére, nők jogaira és lányok tanulására, a népességrobbanás visszafordítására.

Ha ki is tudnak fejleszteni újabb és újabb védőoltásokat a mutációkra, a népességrobbanás miatt egyre jönnek a járványok. Pl. az emberiség százmilliárdnyi állattal él közelségben, s több száz millió nyomorgója megélhetése érdekében benyomulni kényszerül a dzsungelekbe, erdőt irtani és bozóthúst vadászni. Találkozik az emlősökben élő több mint félmillió féle vírussal (amelyekből csupán pár ezret ismert meg eddig a tudomány), így egyre gyakrabban ugrik át ilyen-olyan vírus az emberre.

A National Geographic különszámmal ünnepelte a 7 milliárd embert 2011-ben, s ebben a következő ostobaságot írta: „DE el sem hinnéd, milyen sok hely marad még a Földön. Ha szorosan egymás mellé állna mind a 7 milliárd ember, bőven elférnének Los Angeles városában.”

(National Geographic, 2011 jan.)

Megírtam nekik, hogy 7 milliárd hullára lenne ez igaz, amiből minden m2-re lehet rakni egyet. De az átlagembernek jelenleg kb. 3 hektárra (30 000 m2-re) van szüksége az életviteléhez!

Nem akarsz bezártságot, távolságtartást, járványokat, zsúfoltságot, szennyet, zajt, nyomort, erőszakot, természetpusztulást, klímamegbolondulást? Segítsd a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat – ezzel magadat is segíted! Ráadásul egyben klímabaráttá, karbonsemlegessé is teszed magadat!

Simonyi, Gyula I.
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – BLOG

 

 

rampi

Recent Posts

*** Extrém FIGYELMEZTETÉS ***

Vörös riasztás: A bolygó veszélyben ! A jelentésből kiderül, hogy 2023 volt az eddigi legmelegebb…

5 nap ago

Éghajlatváltozás és az egyre nagyobb szerepű karbonsemlegesség

Az éghajlatváltozás a világgazdaság iparosodásának nem szándékolt következménye. Az emberi tevékenység nagy mennyiségű CO2-t és…

1 hét ago

A túlnépesedés még mindig óriási probléma

A túlnépesedés még mindig óriási probléma: interjú Jane O'Sullivannal. Februárban interjút készítettem Chris Bystroff biokémikussal,…

3 hét ago

Az éghajlatkutatók egy része sem tudja, hogy mi van?

Tizedik egymást követő havi melegrekord riasztja és zavarba hozza az éghajlatkutatókat. Ha az anomália augusztusig…

3 hét ago

Al Gore – Amiről a fosszilis energiaágazat hallgat

Ebben az energikus előadásban, a Nobel-díjjal kitüntetett Al Gore a klímaválság megoldásának útjában álló két…

4 hét ago

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedésről…

A tudósok figyelmeztetése a túlnépesedés és az élő rendszerek problémájáról. Az embereknek számos saját rendszerük…

1 hónap ago